Μενού
Η ηθοποιός Λωξάνδρα Λούκας
Η ηθοποιός Λωξάνδρα Λούκας | Twitter
  • Α-
  • Α+

Η σειρά «Ο Γιατρός» επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το βράδυ της Δευτέρας (6/11) και σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία «επεισοδιάρα».

Η ηθοποιός Λωξάντρα Λούκας, κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου, η οποία έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια στα ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι, «εισέβαλε» στη σειρά, υποδυόμενη τη Στέλλα, μεταδίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Λωξάντρα Λούκας ήταν η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε σε παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο έναν όμορφο δρόμο στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το 2021 ήταν επίσης η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που έγινε δεκτή στο Εθνικό Θέατρο.

Λωξάντρα Λούκας: Ο ρόλος στον «Γιατρό» και το ηχηρό μήνυμα

Μαζί με τη Λωξάντρα Λούκας στο ρόλο της Στέλλας, guest εμφάνιση έκανε και ο Αλέξανδρος Χάτσιος στο ρόλο του Άλκη. Η Λωξάντρα και ο Αλέξανδρος έχουν Σύνδρομο DOWN οι ίδιοι. Η Λωξάντρα είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μέσα από την παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθέτησε η Ελένη Ευθυμίου.

Η Στέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ο Ανδρέας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) έπειτα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί την εξετάζουν λεπτομερώς και προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να συμβαίνει.

Στη διάρκεια της εξέτασης ακούν για πρώτη φορά ότι ο συνάδελφός τους, ο Μιχάλης (Θάνος Λέκκας), έχει δίδυμη αδερφή και αυτή είναι η Στέλλα. Για όλους είναι σοκ, αφού γνωρίζουν τον Μιχάλη πάρα πολλά χρόνια και δεν τους το έχει πει ποτέ. Λίγο αργότερα η Στέλλα αποκαλύπτει στον αδερφό της ότι διατηρεί σχέση με ένα αγόρι από τη δομή στην οποία φιλοξενείται και πως σκοπεύουν σύντομα να παντρευτούν. Έχει αποφασίσει να πάρει στα χέρια τη ζωή της και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον Μιχάλη.

«Θέλουμε να ζήσουμε σαν κανονικό ζευγάρι» δηλώνει ο σύντροφός της, Άλκης, (Αλέξανδρος Χάτσιος) με το Twitter να συγκινείται τρομερά με την ιστορία των δύο παιδιών.

Μέσα από την ιστορία της Στέλλας, της δίδυμης αδερφής του Μιχάλη, στάλθηκαν πολλά μηνύματα για τα άτομα με αναπηρία και το πώς μερικές φορές ο περίγυρός τους τα εγκλωβίζει σε ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον.

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA