Μενού
Ποιος θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος; - Σπύρος Παπαδόπουλος
Ποιος θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος; - Σπύρος Παπαδόπουλος
  • Α-
  • Α+

Στο πιο κρίσιμο σημείο σταμάτησε το επεισόδιο του «Ποιος θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος;» το βράδυ της Πέμπτης (23/5) αφού ο Τάσος Χριστοδουλίδης απάντησε σωστά στην 14η ερώτηση που του έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και «κλείδωσε» τα 30.000 ευρώ

Στο σημερινό επεισόδιο θα δούμε εάν ο παίκτης θα απαντήσει σωστά τη 15η και τελευταία ερώτηση, κερδίζοντας τα 100.000 ευρώ ή όχι. Εάν του χαμογελάσει η τύχη, θα είναι ο πρώτος παίκτης που κερδίζει το μεγάλο έπαθλο του «Εκατομμυριούχου» όσο το παιχνίδι προβάλλεται από τον ΑΝΤ1. 

Από το 1999 οπότε και ξεκίνησε να προβάλλεται ο «Εκατομμυριούχος» στην Ελλάδα, μόνο δύο παίκτες έχουν νικήσει το μεγάλο έπαθλο, ενώ οι φαν του τηλεπαιχνιδιού είναι πολύ πιθανό να θυμούνται και άλλον έναν παίκτη που έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό. 

Οι δύο μεγάλοι νικητές του «Εκατομμυριούχου» στην Ελλάδα

Ο πρώτος που κατάφερε να νικήσει το «τέρας», όπως συνήθιζε να λέει ο πρώτος παρουσιαστής του Εκατομμυριούχου, Σπύρος Παπαδόπουλος, ήταν ο Γιώργος Γεωργόπουλος το 2001

Η τελευταία και κρίσιμη ερώτηση ήταν «Τι εικονίζεται πάνω στο οδικό σήμα που ειδοποιεί για την ύπαρξη εστιατορίου;», με τον παίκτη να δίνει τη σωστή απάντηση και να κερδίζει τα 50.000.000 δραχμές που ήταν τότε το μεγάλο έπαθλο. Αξιοσημείωτη η ψύχραιμη αντίδρασή του παρά τη μεγάλη νίκη του. 

Ο δεύτερος μεγάλος νικητής του Εκατομμυριούχου ήταν ο Στέλιος Στεργίου το 2003, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «Ποιο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται στο σύμβολο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;» για να κερδίσει τα 150.000 ευρώ που ήταν τότε το μεγάλο έπαθλο του παιχνιδιού.

Βέβαια, ο συγκεκριμένος παίκτης μέχρι να σιγουρευτεί ότι η απάντηση που έδωσε ήταν η σωστή, κόντεψε να… μείνει στον τόπο από την αγωνία του προτού ξεσπάσει - δικαιολογημένα - σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Η ερώτηση - παγίδα που του στέρησε το μεγάλο έπαθλο 

Κατά τα πρώτα χρόνια προβολής του παιχνιδιού στην Ελλάδα ο Γιώργος Γεωργόπουλος έφτασε στην «πηγή», αλλά «δεν ήπιε νερό», αφού έδωσε λάθος απάντηση στην τελευταία ερώτηση.

«Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποια είχαν μητέρα;» ήταν η ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο παραλίγο εκατομμυριούχος. Η απάντηση που έδωσε ο παίκτης ήταν Μάρθα, αλλά η σωστή απάντηση ήταν «Αγία Σαλώμη».

Τάσος Χριστοδουλίδης - Μία ανάσα από το να γίνει ο τρίτος

Ο Τάσος Χριστοδουλίδης έγινε ο πρώτος παίκτης στη μοντέρνα εκδοχή της εκπομπής που έφτασε μέχρι την τελευταία ερώτηση του δημοφιλούς παιχνιδιού γνώσεων, με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει το «τέρας».

«Πάμε να παίξουμε», φωνάζει για ακόμα μια φορά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην αρχή της εκπομπής, χωρίς να περιμένει τι έπεται...

Μετά από πολύ προσπάθεια, ο Τάσος Χριστοδουλίδης, κατάφερε να φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι πριν τις 100.000 ευρώ, και βρήκε μπροστά του την παρακάτω ερώτηση: 

«Σε ποια χώρα, εκτός της Ελλάδας, υπάρχει πόλη με το όνομα Άρτα;»

Η τελευταία ερώτηση
Η τελευταία ερώτηση

Ο Τάσος χρειάστηκε πολύ σκέψη, αλλά τελικά αναγκάστηκε σε «impasse», αφού δεν ήξερε την απάντηση.

Η τελευταία ερώτηση
Η τελευταία ερώτηση

Με το κοινό να «σκάει» από την αγωνία, αποφάσισε τελικά να μην κλειδώσει κάποια απάντηση. και ευτυχώς, καθώς η επιλογή τους ήταν λάθος, Η σωστή απάντηση ήταν το «Τζιμπουτί», αντί για την «Αιθιοπία».

Η τελευταία ερώτηση
Η τελευταία ερώτηση

Τελικά, δεν πήγε σπίτι με το απόλυτο ποσό, αλλά με την ευχαρίστηση ότι έσπασε ένα απλησίαστο ρεκόρ, και φυσικά τις 30.000 ευρώ από το «σκαλοπάτι» του.

Διαβάστε ακόμα:

Από τον Καλημέρη στην Ντένη Μαρκορά: Οι 10 καλύτεροι χαρακτήρες ελληνικών κωμικών σειρών

Τα χωριά της Ελλάδας που «βυθίστηκαν» για να φτιαχτούν λίμνες

Σε ποια χώρα εκτός της Ελλάδας υπάρχει πόλη με το όνομα Άρτα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA