Μενού
Ρένα Κουβελιώτη - Alpha
Ρένα Κουβελιώτη | Alpha
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά τραυματίστηκε η δημοσιογράφος του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, η οποία δέχθηκε επίθεση σήμερα την ώρα που έκανε ρεπορτάζ.

Η δημοσιογράφος εργάζεται εδώ και 23 χρόνια στον Alpha παρουσιάζοντας ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του σταθμού, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται και με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Tlive».

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα σήμερα η Ρένα Κουβελιώτη θέλησε να πάρει δηλώσεις από έναν άνδρα, ο οποίος, όμως, στα ξαφνικά την άρπαξε από το χέρι και της το γύρισε, προκαλώντας στη δημοσιογράφο σοβαρό τραυματισμό.

Η Ρένα Κουβελιώτη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Μέσα από την ακόλουθη ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ γνωστοποίησε την επίθεση σε βάρος της Ρένας Κουβελιώτη, επισημαίνοντας ότι θα είναι στο πλευρό της σε όλες τις ενέργειές της:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Ρένα Κουβελιώτη: Το πρόβλημα υγείας που είχε αποκαλύψει

Το 2020 η Ρένα Κουβελιώτη είχε συγκινήσει όταν μέσα από το βιλίο της «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;» είχε μιλήσει για τη μάχη που δίνει με τη συρρίκνωση εγκεφάλου, πρόδρομο στάδιο της άνοιας.

Όπως είχε δηλώσει τότε η ίδια στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση, ανακάλυψε το πρόβλημα με την υγεία της το 2015, ενώ είχε εξηγήσει ότι έγραψε το βιβλίο για τα παιδιά της για να γνωρίζουν τη διαδρομή που έχει χαράξει η μητέρα τους όταν εκείνη θα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη μνήμη της. 

«Το πρόβλημα προέκυψε μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πήγα στο νοσοκομείο μου έκαναν αξονική και τα έχασαν γιατί είδαν έναν εγκέφαλο που ανήκε σε μια γυναίκα μεγαλύτερη από μένα.

Ξαναέκανα την εξέταση και μου είπαν να το κοιτάξω προσεκτικά  γιατί υπήρχε θέμα στον εγκέφαλο μου στο κομμάτι της μνήμης.

Γενικά ξεχνάω κάποια πράγματα. Έχω, όμως, κάποιες κρίσεις και για λίγα λεπτά δεν θυμάμαι καν ποια είμαι, αλλά σε λίγο περνάει», είχε πει χαρακτηριστικά η Ρένα Κουβελιώτη, τονίζοντας ότι «δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Πρέπει να περνάμε όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA