Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον καλύτερο τρόπο διαφημίζει τη χώρα μας ο οίκος μόδας Christian Dior, αφού με αφορμή την επίδειξη μόδας στο Καλλιμάρμαρο για τη συλλογή Dior Cruise 2022 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ανέβασε στο Instagram δύο βίντεο από αρχαιολογικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη: Ros Georgiou: Η Ελληνίδα που θα περπατήσει στην επίδειξη μόδας του Dior

Στα βίντεο που δημοσίευσε ο δημοφιλής οίκος μόδας στον λογαριασμό στο Instagram του Dior, διακρίνεται η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιούρι να ξεναγείται στο μινωικό παλάτι της Κνωσού αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο στους Δελφούς.

«Σε ένα ταξίδι έρευνας και αναζήτησης των Θεοτήτων στην Ελλάδα για τη συλλογή Dior Cruise 2022, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο στο παλάτι της Κνωσού, το οποίο χρονολογείται στην εποχή του Χαλκού, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Εδώ, στο τόπο όπου συνδέεται με τον μύθο του Μινώταυρου, ανακάλυψε τη σημασία των γυναικών στη θρησκεία που λατρεύονταν ως αναπαραστάσεις ζώων και της φύσης», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο από την επίσκεψη στην Κνωσό.

https://www.instagram.com/p/CQLgaRTIFAz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Στο τρίτο σκέλος του ταξιδιού για την αναζήτηση των θεοτήτων σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της έρευνας για τη συλλογή Dior Cruise 2022, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι έφτασε στους Δελφούς. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη για τη μήτρα, αυτός ο ναός ήταν διάσημος για τις ιέρειες που είχαν θεϊκές δυνάμεις και ισχυρή θέση τον αρχαίο κόσμο», ανέφερε η λεζάντα από την επίσκεψη στους Δελφούς.

https://www.instagram.com/p/CQNXLgvINGx/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στη δημιουργία της συλλογής «Mother Godesses», που εξερευνά την ιδέα της Μητέρας - Θεάς με έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και την αρχαιότητα, έχουν συμμετάσχει και Έλληνες δημιουργοί ενώ τα κομμάτια θα αναδεικνύουν παραδοσιακές τεχνικές υποδηματοποιίας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως το Σουφλί και η Κρήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA