Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ούτε υφυπουργός είμαι, ούτε δάσκαλος του κατηχητικού. Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Και στο φινάλε δικαίωμά μου δεν είναι;». Με αυτή τη φράση ο Θέμης Αδαμαντίδης αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο τη σχέση που έχει με τον τζόγο. Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο του τραγουδιού πριν 40 χρόνια και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλο και φανατικό κοινό που τον ακολουθεί και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα. «Μα πού να πάω» τραγουδούσε ο Θέμης Αδαμαντίδης. Και την απάντηση την έδωσε πρόσφατα ο ίδιος, λέγοντας πως «πάω εκεί που θέλω εγώ», όταν τον ρώτησαν για τη σύλληψή του σε παράνομο «καζίνο» στην Κυψέλη. 

Διαβάστε ακόμη: Θέμης Αδαμαντίδης μετά τη σύλληψή του σε λέσχη: Πάω πολύ διακριτικά και δεν προκαλώ

Ο Θέμης Αδαμαντίδης φαίνεται να έχει σχέση με τον τζόγο, καθώς έχει συλληφθεί τουλάχιστον τρεις φορές σε λέσχες. Τελευταία φορά, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας το βράδυ της Κυριακής, 6 Ιουνίου, όταν βρέθηκε να παίζει «φρουτάκια» σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. «Ας ασχοληθούμε με κάτι άλλο, πιο σημαντικό, που έχει ανάγκη ο κόσμος για να καλύψει τις απορίες του που έχει από την πανδημία, από τις καραντίνες, την ανεργία και την απραξία του. Εγώ θα τραγουδάω και το αγαπώ αυτό. Ας μείνουμε εκεί. Άλλωστε, εκεί που πάω, πάω πολύ διακριτικά και δεν θέλω να προκαλώ», είχε δηλώσει για τη σύλληψή του στον ALPHA.

https://www.youtube.com/watch?v=YAYZQ1-hwic

Επίσης το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου, ο Θέμης Αδαμαντίδης είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 17 άτομα, να παίζει τυχερά παιχνίδια σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη της Κυψέλης. «Δεν διέπραξα κάτι άσχημο, με την έννοια ότι αδίκησα ή έκανα κακό σε κάποιον. Δεν είμαι από τους αντιδραστικούς του κορονοϊού, αλλά κάποια στιγμή θέλεις να νιώσεις ότι ορίζεις τον εαυτό σου. Να αισθανθείς ελεύθερος άνθρωπος. Πήγα εκεί που αισθάνθηκα ότι θέλω να πάω. Δεν έκανα και κάποιο κακούργημα», είχε δηλώσει στο περιοδικό ΟΚ. 

Για το αν του χάλασε η ψυχολογία μετά τη σύλληψή του στην Κυψέλη, είχε δηλώσει στο Secret: «γιατί να μου ρίξει την ψυχολογία; Ούτε υφυπουργός είμαι, ούτε δάσκαλος του κατηχητικού! Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Και στο φινάλε δικαίωμά μου δεν είναι; Πρέπει να πάω κάπου που διαφημίζουν; Πάω εκεί που θέλω εγώ. Ο κόσμος ίσως δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε μπει σε μια εικονική ζωή και δεν μπορούμε να απολαύσουμε το περιβάλλον».  Όσο για το αν κερδίζει όταν παίζει, ο Θέμης Αδαμαντίδης είναι ξεκάθαρος: «το να κερδίσεις δεν είναι εύκολο πράγμα. Για να κερδίσει κανείς, πρέπει να σκέφτεται όπως σκέφτονται οι λίγοι, γιατί οι πολλοί χάνουν. Εγώ ανήκω στους δεύτερους. Πάω για το παιχνίδι και όχι για να κερδίσω». 

«Έχουν ακουστεί πάρα πολλά για την ιδιωτική σας ζωή, κυρίως άσχημα. Ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα εθισμού κ.λπ. Σας στεναχωρεί αυτό;» είχε ρωτήσει δημοσιογράφος της Espresso τον Θέμη Αδαμαντίδη το 2018 για να πάρει την απάντηση: «Σας πληγώνει όταν τα διαβάζετε ή τα ακούτε; Δεν με στεναχωρούν, ούτε με πληγώνουν. Δεν ασχολούμαι καθόλου. Δεν ασχολήθηκα ποτέ! Αν είχα ακολουθήσει άλλη τακτική, όπως άλλοι συνάδελφοι, θα είχα πιθανόν περισσότερα λεφτά από το τραγούδι. Ξέρετε, μηνύσεις για δυσφήμηση, ψευδή δημοσιεύματα, αποζημιώσεις (...) Το τι κάνει ο καθένας είναι δικαίωμά του, αρκεί να μην ενοχλεί τον άλλον». 

Τραγουδούσε από μικρός 

Ο Θέμης Αδαμαντίδης γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 28 Σεπτεμβρίου του 1957 και πέρασε μέρος των παιδικών του χρόνων στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. «Στα 10 μου τραγουδούσα συνέχεια στο σπίτι. Τους ζάλιζα τόσο πολύ, που καμιά φορά μου έκαναν παρατήρηση και αναγκαζόμουν να βγαίνω εκτός σπιτιού σε σημεία μοναχικά που δεν ακουγόμουν και να τραγουδάω. Τότε πίστεψα ότι θα γίνω τραγουδιστής και πως δεν θέλω να ασχοληθώ με κανένα άλλο επάγγελμα», είχε δηλώσει στο People το 2019. 

«Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ, είχα δυσκολία συγκέντρωσης γιατί στο μυαλό μου είχα συνέχεια το τραγούδι. Άκουγα το μάθημα και παράλληλα σκεφτόμουν τραγούδια. Στα μαθηματικά, για παράδειγμα, έβρισκα τη λύση. Οχι, όμως, με τον τρόπο που έπρεπε, αλλά με δικούς μου υπολογισμούς. Εκεί συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ο στόχος μου ήταν το τραγούδι. Δεν τελείωσα το σχολείο. Πήγα μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου, δεν έβγαλα το Λύκειο», είχε αποκαλύψει. 

Ο Θέμης Αδαμαντίδης αναδείχθηκε μέσα από το talent show «Να η Ευκαιρία». Μάλιστα, συμμετοχή είχε δηλώσει η γιαγιά του και όχι ο ίδιος, αφού πίστευε πολύ σε εκείνον και το ταλέντο του. Μέσα από την εκπομπή κατάφερε ν’ αναδειχθεί και σύντομα το όνομά του μπήκε σε μαρκίζες μεγάλων νυχτερινών κέντρων. Παντρεύτηκε το 1986 και αποκάλυψε στην Espresso πως είναι σε διάσταση από το 1998. Ο Θέμης Αδαμαντίδης και η σύζυγός του έχουν αποκτήσει τέσσερα αγόρια...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA