Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αμάντα Γεωργιάδη ανέβηκε στην σκηνή του Pala Olimpico για τον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2022 και εντυπωσίασε με την αισθαντική της ερμηνεία, καταφέρνοντας να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού. Η συμμετοχή της Ελλάδας με το τραγούδι Die Together θα προβληθεί στο δεύτερο μισό του τελικού του Σαββάτου (14/5), ενώ τα άλλα δύο φαβορί του πρώτου ημιτελικού (Ουκρανία, Νορβηγία) θα προβληθούν στο πρώτο. 

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη: «Στον τελικό θα περάσουμε ωραία»

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στα στοιχήματα και συγκεκριμένα φιγουράρει μεταξύ πέμπτης και έκτης θέσης στην τελική κατάταξη. Πρώτη είναι η Ουκρανία ενώ ακολουθούν: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ισπανία. Σύμφωνα με τον ALPHA, μετά την εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη, άνθρωπος της EBU ρώτησε μέλος της ελληνικής αποστολής αν η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει την Eurovision το 2023. Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος πρόκειται για μία ερώτηση που γίνεται κάθε χρόνο στους εκπροσώπους συμμετοχών που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ισπανίας δήλωσαν έτοιμοι να διοργανώσουν την Eurovision το 2023 στη Βαλένθια. 

Eurovision 2022: Οι χώρες που πέρασαν στο μεγάλο τελικό

Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πήραν το πράσινο φως από τον Α’ Ημιτελικό, για τον τελικό της Eurovision και θα βρεθούν απέναντι στις Big Five (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα), αλλά και στις δέκα χώρες που θα προκριθούν από τον Β΄ Ημιτελικό της Πέμπτης (12/5).

Ο Β΄ Ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (12/5) στις 22.00 και συμμετέχουν οι: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαΐτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA