Μενού
  • Α-
  • Α+

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής που συγκρότησε η ΕΡΤ για τον φετινό 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τα πέντε μέλη θα αποτελέσουν τη φετινή ελληνική επιτροπή που θα καθορίσει το 50% της ελληνικής ψηφοφορίας στη Jury Rehearsal του τελικού. Πρόεδρος της ελληνικής κριτικής επιτροπής είναι η Βικτώρια Χαλκίτη ενώ τους 12 πόντους της Ελλάδας στον τελικό θα ανακοινώσει η Στεφανία που εκπροσώπησε τη χώρα το 2021 με το «Last Dance».

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022: Ερώτηση της EBU στην Ελλάδα αν μπορεί να διοργανώσει τον διαγωνισμό - Μάγεψε η Αμάντα Γεωργιάδη

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την Eurovision 2022: 

  1. Βικτώρια Χαλκιτη (Πρόεδρος), καθηγήτρια φωνητικής - τραγουδίστρια
  2. Δημήτρης Μασούρας creative director
  3. Έλλη Καρβώνη τηλεοπτική παραγωγός
  4. Χριστιάννα Δανέζη διεύθυνση παραγωγής ραδιοφώνου
  5. Νίκος Αντωνίου music expert

Αναπληρωματικά μέλη:

  • Κωνσταντίνος Μπουρούνης αναπλ. διευθυντής προγράμματος ΕΡΤ
  • Αντωνία Καούρη τραγουδίστρια

Eurovision 2022: Οι χώρες που πέρασαν στο μεγάλο τελικό

Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία και Ολλανδία είναι οι χώρες που πήραν το πράσινο φως από τον Α’ Ημιτελικό, για τον τελικό της Eurovision και θα βρεθούν απέναντι στις Big Five (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα), αλλά και στις δέκα χώρες που θα προκριθούν από τον Β΄ Ημιτελικό της Πέμπτης (12/5). Η Αμάντα Γεωργιάδη μάγεψε με την εμφάνισή της στον πρώτο ημιτελικό και είναι στις πρώτες θέσεις των γραφείων στοιχημάτων για τον τελικό. 

Ο Β΄ Ημιτελικός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (12/5) στις 22.00 και συμμετέχουν οι: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαΐτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA