Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 22:00 απόψε το βράδυ θα διεξαχθεί ο Β' Ημιτελικός της 66ης Eurovision και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Τορίνο και στο Pala Olimpico, καθώς ανάμεσα στις χώρες που θα διεκδικήσουν απόψε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του μουσικού διαγωνισμού είναι η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το «Ela».

Διαβάστε ακόμη: Ανδρομάχη: Το τατουάζ που «χτύπησε» για τη φετινή Eurovision και η σημασία του

Στη σκηνή του Pala Olimpico θα ανέβουν 18 χώρες. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β΄ Ημιτελικό είναι η εξής:

  1. Φινλανδία,
  2. Ισραήλ,
  3. Σερβία,
  4. Αζερμπαΐτζάν,
  5. Γεωργία,
  6. Μάλτα,
  7. Σαν Μαρίνο,
  8. Αυστραλία,
  9. Κύπρος,
  10. Ιρλανδία,
  11. Βόρεια Μακεδονία,
  12. Εσθονία,
  13. Ρουμανία,
  14. Πολωνία,
  15. Μαυροβούνιο,
  16. Βέλγιο,
  17. Σουηδία,
  18. Τσεχία

Eurovision 2022: Στην 9η θέση του Β' ημιτελικού η Κύπρος

Η Ανδρομάχη με το «Ela» θα ανέβει 9η στη σκηνή του Pala Olimpico και σαν άλλη Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από τα κύματα, θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να χαρίσει στην Κύπρο το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (14/5). Στην εμφάνισή της βλέπουμε μία τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι επάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορεύτριες και ταυτόχρονα προβάλλονται γραφικά.

Το «Ela» έχει ελληνικό και αγγλικό στίχο και είναι δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» «μάγεψε» στον Α΄Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (10/5) και προκρίθηκε στον τελικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA