Μενού
  • Α-
  • Α+

H Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα ανέβει στη σκηνή του Pala Olimpico το βράδυ της Πέμπτης (12/5), ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ela», με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η 27χρονη τραγουδίστρια που ανήκει στο δυναμικό της Panik Records, θα εμφανιστεί απόψε στην 9η θέση στον δεύτερο ημιτελικό και σύμφωνα με τα στοιχήματα, η συμμετοχή της στον τελικό θα κριθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή από τις ψήφους του κοινού.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022: Απόψε ο Β' Ημιτελικός με την Κύπρο και το «Ela» - Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ανδρομάχη γεννήθηκε στο Σίγκεν της Γερμανίας από Έλληνες γονείς, ωστόσο στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε με την οικογένεια της στα Λεχαινά Ηλείας. Από πολύ μικρή ηλικία είχε παραδοσιακά ακούσματα αφού ο πατέρας της δίδασκε παραδοσιακούς χορούς και ο παππούς της ήταν ψάλτης. Στα 18 της πέρασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως δεν συνέχισε τις σπουδές της, αφού αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της στη μουσική.

https://www.instagram.com/p/CdRL9zmK2dq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ξεκίνησε την μουσική της πορεία δουλεύοντας σε μικρά μαγαζιά στην Αθήνα. Στην συνέχεια, το 2015 συμμετείχε στη δεύτερη σεζόν του The Voice of Greece, όπου βρισκόταν στην ομάδα του Μιχάλη Stavento. Το μουσικό της ταξίδι στο Show μολονότι σταμάτησε στο 2o live, «άνοιξε η πόρτα» του Νίκου Βέρτη όπου και συνεργάστηκε μαζί του 2 χρόνια (2015-2017).

https://www.instagram.com/p/CZt8xFeqmn5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έπειτα, ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, με τον Νίκο Οικονομόπουλο και με τον Θοδωρή Φέρρη.

Η εξομολόγησή της για τη διαρροή φωτογραφιών της στο διαδίκτυο

Πριν από λίγους μήνες η Ανδρομάχη βρέθηκε καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2night Show και μίλησε για τη δική της περιπέτεια με revenge porn που πέρασε όταν ήταν ανήλικη. «Ένα πρόβλημα τέτοιο μεγαλοποιείται πάρα πολύ όταν ένα παιδί δεν μπορεί να μιλήσει στους γονείς του. Εγώ ήμουν 15 χρονών. Κάποιες φωτογραφίες με το αγόρι μου βρέθηκαν παντού.

Είναι τραγικό και δεν το κάνεις ποτέ αυτό. Ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερός μου. Όταν έμαθα ότι κυκλοφορούν οι φωτογραφίες έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Η αδερφή μου ήταν πολύ μικρή για να της φορτώσω τέτοιο βάρος. Είπα δεν θα το πω στη μαμά, στον μπαμπά, θα το πω στις φίλες μου» τόνισε η νεαρή τραγουδίστρια και πρόσθεσε:

«Όταν μαθεύτηκε όλο αυτό, η παρέα μου ντρεπόταν για μένα. Κόσμος έπιανε τους γονείς τους και τους έλεγαν “μην κάνουν παρέα με αυτό το κορίτσι γιατί έκανε αυτό”. Μόνο μία φίλη μου ήταν δίπλα μου. Θυμάμαι να περνάω από καφετέριες και να κρύβονται επειδή είχαν κανονίσει χωρίς εμένα. Ήταν πολύ σκοτεινή η περίοδος στη ζωή μου. Είναι ο μόνος λόγος που μιλάω. Δεν μπορείς να το διαχειριστείς μόνος σου, όλος ο κόσμος σε δείχνει με το δάχτυλο. Οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους. Οι γονείς μου αντέδρασαν πολύ πιο ψύχραιμα από ό,τι περίμενα. Εγώ ήμουν φοβισμένη.

Ευχαριστώ κάθε βράδυ τον Θεό για όλα, και για αυτό ακόμα γιατί δεν θα άλλαζα κάτι αυτή τη στιγμή από τον χαρακτήρα μου».

Eurovision 2022: Στην 9η θέση του Β' ημιτελικού η Κύπρος

Η Ανδρομάχη με το «Ela» θα ανέβει 9η στη σκηνή του Pala Olimpico και σαν άλλη Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από τα κύματα, θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να χαρίσει στην Κύπρο το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (14/5). Στην εμφάνισή της βλέπουμε μία τεράστια κατασκευή σαν κοχύλι επάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορεύτριες και ταυτόχρονα προβάλλονται γραφικά.

https://www.instagram.com/p/CdOtKpyq-l4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το «Ela» έχει ελληνικό και αγγλικό στίχο και είναι δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» «μάγεψε» στον Α΄Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (10/5) και προκρίθηκε στον τελικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA