Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της αφού μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από το Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2022, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο (14/5) στο Pala Olimpico του Τορίνο με τη συμμετοχή 25 χωρών και θα προβληθεί από την ΕΡΤ1. Το Pala Olimpico (γνωστό και ως Pala Alpitour) άνοιξε για πρώτη φορά το 2005 και έχει χωρητικότητα 12.350 ατόμων.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022: Τι δεν έδειξαν οι κάμερες από το σκηνικό της Ελλάδας πριν τραγουδήσει η Αμάντα Γεωργιάδη

Στον Μεγάλο Τελικό θα συμμετέχουν οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης (10/5), οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης (12/5) και τέλος, οι Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) του διαγωνισμού.

Να θυμίσουμε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας με το Die Together θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στην 17η - κατά σειρά - θέση. Δυστυχώς η Κύπρος και η Ανδρομάχη Δημητροπούλου με το «Ela», αν και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό, δεν κατάφερε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Τον σχολιασμό του Τελικού, όπως άλλωστε και των δύο Ημιτελικών, για την Ελλάδα κάνουν και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania), η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό με το τραγούδι «Last Dance», κατακτώντας τη 10η θέση.

Τελικός Eurovision 2022: Ποιες χώρες πέρασαν

Από τον Α’ Ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου της Eurovision 2022 πέρασαν οι παρακάτω χώρες:

  1. Ελβετία
  2. Αρμενία
  3. Ισλανδία
  4. Λιθουανία
  5. Πορτογαλία
  6. Νορβηγία
  7. Ελλάδα
  8. Ουκρανία
  9. Μολδαβία
  10. Ολλανδία

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ ημιτελικό στον τελικό, είναι:

  1. Βέλγιο
  2. Τσεχία
  3. Αζερμπαϊτζάν
  4. Πολωνία
  5. Φινλανδία
  6. Εσθονία
  7. Αυστραλία
  8. Σουηδία
  9. Ρουμανία
  10. Σερβία

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2022

  1. Τσεχία: We Are Domi – Lights Off
  2. Ρουμανία: WRS – Llámame
  3. Πορτογαλία: MARO – Saudade, Saudade
  4. Φινλανδία: The Rasmus – Jezebel
  5. Ελβετία: Marius Bear – Boys Do Cry
  6. Γαλλία: Alvan & Ahez – Fulenn
  7. Νορβηγία: Subwoolfer – Give That Wolf A Banana
  8. Αρμενία: Rosa Linn – Snap
  9. Ιταλία: Mahmood & Blanco – Brividi
  10. Ισπανία: Chanel – SloMo
  11. Ολλανδία: S10 – De Diepte
  12. Ουκρανία: Kalush Orchestra – Stefania
  13. Γερμανία: Malik Harris – Rockstars
  14. Λιθουανία: Monika Liu – Sentimentai
  15. Αζερμπαϊτζάν: Nadir Rustamli – Fade To Black
  16. Βέλγιο: Jérémie Makiese – Miss You
  17. ΕΛΛΑΔΑ: AMANDA GEORGIADI TENFJORD – DIE TOGETHER
  18. Ισλανδία: Systur – Með Hækkandi Sól
  19. Μολδαβία: Zdob şi Zdub & Advahov Brothers – Trenulețul
  20. Σουηδία: Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
  21. Αυστραλία: Sheldon Riley – Not The Same
  22. Ηνωμένο Βασίλειο: Sam Ryder – Space Man
  23. Πολωνία: Ochman – River
  24. Σερβία: Konstrakta – In Corpore Sano
  25. Εσθονία: Stefan – Hope

Που θα το δείτε

Ο Μεγάλος Τελικός της 66ης Eurovision θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr, ενώ θα προβάλλεται και live μέσω TikTok, το οποίο, άλλωστε, είναι και χορηγός της φετινής διοργάνωσης. 

Η επανεμφάνιση των Maneskin

Μία στιγμή που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι Eurofans είναι η εμφάνιση των περσινών νικητών Maneskin επί σκηνής. Το συγκρότημα που χάρισε ξανά την πρωτιά στην Ιταλία μετά από 30 χρόνια θα ανέβει στη σκηνή του Pala Olimpico και θα ερμηνεύει το νέο του τραγούδι «Supermodel», το οποίο κυκλοφόρησε χθες Παρασκευή (13/5). 

Οι Maneskin ξεκίνησαν από την ενδέκατη σεζόν του ιταλικού X-Factor όπου ήρθαν μεν δεύτεροι, αλλά υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Sony Music, αλλά διεθνώς έγιναν διάσημοι όταν κέρδισαν το Φεστιβάλ Μουσικής «Sanremo» που αποτέλεσε το εισιτήριό τους για τη Eurovision 2021 όπου κυριολεκτικά, αποθεώθηκαν.

Μετά τη νίκη τους στη Eurovision πέρσι με το τραγούδι «Zitti E Buoni» η πορεία των Maneskin είναι συνεχώς ανοδική, γνωρίζοντας επιτυχία στα chart σε όλο τον κόσμο με το «I Wanna Be Your Slave» και «Beggin’», με το πρώτο να φτάνει στο νούμερο 5 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δεύτερο να φτάνει στο νούμερο 13 στις ΗΠΑ, ενώ αυτήν τη στιγμή οι Maneskin μετράνε πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια ακροάσεις σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Eurovision 2022: Τα φαβορί και τα προγνωστικά για τη θέση της Ελλάδας

https://www.instagram.com/p/CdemdITIcUi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα στοιχήματα για τις συμμετοχές που θα φτάσουν στην πρώτη πεντάδα έχουν πάρει «φωτιά», με την Ουκρανία να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση στα στοιχήματα, σύμφωνα με τα οποία είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2022.

Ωστόσο, στις αμέσως επόμενες θέσεις της πρώτης 5άδας υπάρχουν αλλαγές με την διοργανώτρια Ιταλία να πέφτει στην τέταρτη θέση από τη δεύτερη όπου βρισκόταν σταθερά μέχρι στιγμής. Έτσι, στη δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο και στην τρίτη η Σουηδία. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Ιταλία, όπως αναφέραμε παραπάνω, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και η Πολωνία στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. 

Η Ελλάδα με το Die Together της Αμάντα Γεωργιάδη φιγουράρει πλέον στην έβδομη θέση (από την έκτη όπου βρισκόταν μέχρι τώρα), ενώ το Τοπ-10 συμπληρώνουν οι Σερβία, Νορβηγία και Ολλανδία στις θέσεις οκτώ, εννέα και δέκα αντίστοιχα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA