Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμη διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak αυτή τη φορά ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων στην Ιστορία του NBA. Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς πήρε θέση στην κορυφαία πεντάδα, αφού ψηφίστηκε από τους φιλάθλους του ΝΒΑ ανά την Ευρώπη και μια επιτροπή που αποτελούνταν από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, broadcasters, influencers και διασημότητες.

Διαβάστε ακόμηΚριστιάνο Ρονάλντο: Νέο... κράξιμο από τη μητέρα του αυτιστικού παιδιού: «Ούτε να τον ξαναδούμε»

Η ψήφος των φιλάθλων αντιπροσώπευσε το 50% του τελικού αποτελέσματος ενώ η ψήφος της επιτροπής το υπόλοιπο 50%. Ο Γιάννης κυνηγά πλέον τον Νοβίτσκι ώστε να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος ever στο ΝΒΑ. Μαζί με τον Έλληνα σταρ και πρωταθλητή με τους Μπακς, στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Λούκα Ντόντσιτς, Τόνι Πάρκερ, Πάου Γκασόλ και Ντιρκ Νοβίτσκι, συνθέτοντας μια τρελή πεντάδα. Ο Γάλλος έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με τους Σπερς, ο Γκασόλ δύο με τους Λέικερς και ο Νοβίτσκι ένα με το Ντάλας.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων του NBA

Στην All-Time NBA European Second Team βρίσκεται ο MVP του ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς, ο Αρβίντας Σαμπόνις, ο Τόνι Κούκοτς, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Aπό τη δεύτερη ομάδα πρωτάθλημα έχουν οι Κούκοτς, (τρία με Μπουλς) και Στογιάκοβιτς (ένα με Μάβερικς).

Στις προηγούμενες κατηγορίες ψηφοφορίας, οι Mπουλς της περιόδου 1995-98 ανακηρύχθηκαν ως η All-Time NBA Dynasty, η φανέλα των Ράπτορς της περιόδου 1998-1999 αναδείχτηκε ως All-Time NBA Jersey και η στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι κατακτά το πρωτάθλημα στους τελικούς του 2011 ψηφίστηκε ως η All-Time European Moment.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA