Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ανατιμήσεις στη διεθνή τιμή του αργού πετρελαίου αναμένεται να φέρουν αυξήσεις της τάξης του 30% στα μεγάλα αστικά κέντρα και του 50% στις νησιώτικες περιοχές. Στις 15 Οκτωβρίου ανοίγει επισήμως η περίοδος διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και με τα έως τώρα δεδομένα όσοι δεν έχουν από πέρυσι γεμάτες τις δεξαμενές τους θα κληθούν να προμηθευτούν πετρέλαιο με τιμή πάνω από 1,10 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι η περσινή περίοδος άνοιξε με τιμή εκκίνησης 0,80 ευρώ το λίτρο και με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου στα 42 δολάρια. Φέτος, στα τέλη Αυγούστου, η μέση τιμή βρισκόταν στα 0,96 ευρώ το λίτρο, με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου να έχει αγγίξει τα 67 δολάρια. Ετσι η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις τρέχουσες τιμές είναι πλέον σίγουρη και αθροίζεται με το πλήθος ανατιμήσεων σε μια σειρά από βασικά προϊόντα και στο ρεύμα.

Εσπασε το φράγμα των 80 δολαρίων ανά βαρέλι

Συνεχίζουν το ράλι τους οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, κινούμενες ανοδικά για έκτη συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για τη σφιχτή τροφοδοσία σε μία εποχή που η ζήτηση ανεβάζει ταχύτητα, καθώς έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί της πανδημίας. Το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,2% στα 76,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $80,42, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο της τελευταίας τριετίας. Παράλληλα, αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τις τιμές του πετρελαίου μπρεντ η Goldman Sachs, που πλέον εκτιμά ότι θα φτάσει στα 90 δολάρια ανά βαρέλι στα τέλη της χρονιάς, από $80 που εκτιμούσε προηγουμένως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA