Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, βασιλόπιτα. Τα γλυκά των Χριστουγέννων πωλούνται φέτος σε ακριβότερες τιμές λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά παρασκευής τους.
Διαβάστε ακόμη: Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται - Πώς μπορούν να το υπολογίσουν οι εργαζόμενοι δικαιούχοι
Οι τιμές σε αλεύρι, μέλι, λάδι, βούτυρο, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς έχουν πάρει την... ανιούσα και σύμφωνα με το ινστιτούτο καταναλωτή κοστίζουν 20% με 25% πιο ακριβά σε σχέση με το 2020. Σύμφωνα με τον ALPHA, το κόστος για 30 κομμάτια σπιτικούς κουραμπιέδες από 20 ευρώ πέρυσι αυξάνεται φέτος στα 28 ευρώ. Τα υλικά για τα μελομακάρονα από 12 ευρώ πέρυσι, φέτος ξεπερνούν τα 17 ευρώ.
Για την παρασκευή μελομακάρονων χρειάζεται αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα 5 κιλά που πωλούνταν πέρυσι 4 ευρώ, φέτος πωλούνται 4,50 ευρώ. Οι επαγγελματίες προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλές τις τιμές και να κάνουν προσφορές σε συγκεκριμένα είδη για να κρατήσουν τους πελάτες τους, σύμφωνα με τον ALPHA.
- Η καθαρή κουβέντα για την άνοιξη, η ευθύνη του Διδασκάλου και τα δύο όργανα της ΕΛΑΣ
- Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι - Η πρόγνωση Μαρουσάκη (και) για την Αττική
- «Μάρτυρας»: Η απίστευτη αληθινή ιστορία, πίσω από τη σειρά που καθηλώνει στο Netflix
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.