Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτακτο επίδομα από 200 έως 300 ευρώ θα δοθεί ως δώρο Πάσχα στους δικαιούχους, που πλήττονται από την ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα. Το συγκεκριμένο επίδομα που αποκαλείται και «επιταγή ακρίβειας» είναι ένα από τα τρία μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση υπέρ των ασθενέστερων. Το έκτακτο δώρο Πάσχα ή αλλιώς «επιταγή ακρίβειας» θα πληρωθεί στους δικαιούχους μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα και το διάστημα από 18 έως 21 Απριλίου, αφού το Πάσχα φέτος είναι στις 24 Απριλίου. 

Οπως όλα δείχνουν, οι δικαιούχοι θα λάβουν 250 ευρώ ως έκτακτο δώρο Πάσχα. Το μοντέλο που προωθείται και μένει να γίνει γνωστό με τις ανακοινώσεις για τα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων την Πέμπτη είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυε για το κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα.  

Διαβάστε ακόμηΒενζίνη: Θα πληρώνουμε λιγότερα από όσα γράφει η τιμή της αντλίας - Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Εκτακτο επίδομα Πάσχα: Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το έκτακτο δώρο Πάσχα ή την «επιταγή ακρίβειας» είναι οι εξής: 

  • Χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Άτομα με αναπηρία
  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, φαίνεται πως μένουν εκτός οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Κουπόνι για τη βενζίνη: Οι δικαιούχοι

Ένα έξτρα επίδομα θα δοθεί σε ορισμένους δικαιούχους. Πρόκειται για το «κουπόνι βενζίνης», το οποίο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, θα χορηγηθεί με εισοδηματικά, αλλά και περιουσιακά κριτήρια. Ο ίδιος ανέφερε πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».

Ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000 - 30.000 ευρώ ετησίως. Ως προς στο πώς θα δοθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως «δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση "πυρηνικής φυσικής" ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA