ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/04/2022 12:35

Πάσχα: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιταγή ακρίβειας, μισθοί στο Δημόσιο - Οι δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της επιταγής ακρίβειας στους δικαιούχους, για τις συντάξεις Μαΐου και τους μισθούς στο Δημόσιο - Λόγω Πάσχα καταβάλλονται νωρίτερα τα χρήματα στους δικαιούχους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πάσχα: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιταγή ακρίβειας, μισθοί στο Δημόσιο - Οι δικαιούχοι
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Πλησιάζει η ώρα που θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας οι δικαιούχοι, θα πληρωθούν τις συντάξεις Μαΐου οι συνταξιούχοι και θα λάβουν τους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς λόγω του Πάσχα στο Δημόσιο θα καταβληθούν νωρίτερα τα χρήματα.

Διαβάστε ακόμη: Επίδομα καυσίμων: Μέσω Taxisnet η κάρτα για βενζίνη και πετρέλαιο - Αναλυτικά η διαδικασία

Αναλυτικά, τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ σε 634.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ «την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 634.000 χαμηλοσυνταξιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση Πάσχα που ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ.

Video Loading...

Δικαιούχοι είναι συνταξιούχοι με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ. Συγκεκριμένα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον μήνα Μάρτιο 2022 λαμβάνουν:

  • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),
  • συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους», κατά την ημέρα της πληρωμής. Ο τίτλος της υπηρεσίας είναι: Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022.

Οι χρήστες θα εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και θα μπορούν να βλέπουν στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο τον λόγο απόρριψης (έπειτα από έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ).

Οι έλεγχοι -λόγοι απόρριψης είναι οι εξής:

  1. Το ατομικό εισόδημά σας είναι μεγαλύτερο από 7.200€
  2. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα σας είναι μεγαλύτερο από 14.400€
  3. Είστε κάτοικος Εξωτερικού
  4. Η αξία της ακίνητης περιουσίας σας είναι μεγαλύτερη από 200.000€
  5. Ο ΑΦΜ ίσως ανήκει σε αποβιώσαντα. Επικοινωνήστε με τον ΕΦΚΑ
  6. Δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση μέχρι 31/03/2022 για τον ΑΦΜ

Συντάξεις Μαΐου: Πότε πληρώνονται

Tην ίδια ώρα, οι τραπεζικές αργίες την Παρασκευή 15 Απριλίου και τη Δευτέρα 18 Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών, που φέτος πέφτει στις 17 Απριλίου, ανατρέπουν τις προγραμματισμένες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου.

Έτσι νωρίτερα από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, θα αρχίσουν να πιστώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τα τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ).

Video Loading...

Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Μισθοί δημοσίων υπαλλήλων και σωμάτων ασφαλείας

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει του Πάσχα, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και των Διατραπεζικών Συστημάτων ΔΙΑΣ, προγραμματίζει την πληρωμή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 21 Απριλίου 2022, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη».

Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μ. Πέμπτης, ανάλογα με το Τραπεζικό Ίδρυμα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ