Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο «πονοκέφαλος» οδηγών και κυβέρνησης για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης επέστρεψε και πλέον η αγωνία για το που μπορεί να «κάτσει» το νέο ράλι στην τιμή της ολοένα και μεγαλώνει καθώς σήμερα αναμένεται να πάρει και νέα αύξηση. Ήδη χθες σε κάποια πρατήρια στην Αττική έφτασε να πωλείται ακόμα και 2,23 ευρώ ενώ στα νησιά ξεπέρασε ακόμα και τα 2,4 ευρώ!

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, χθες η μέση τιμή του καυσίμου ανήλθε στα 2,168 ευρώ το λίτρο, και είναι χαρακτηριστικό πως από τα 1.160 πρατήρια στην Αττική, μόνο 12 είχαν τιμή κάτω από τα 2 ευρώ νωρίς χθες το βράδυ! Την ίδια ώρα στις Κυκλάδες η μέση τιμή της βενζίνης βρίσκεται μία ανάσα από τα 2,4 ευρώ το λίτρο. Στη Μύκονο η μέση τιμή ανέρχεται σε 2,529 ευρώ το λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στην Πάτμο και ανέρχεται στα 2,555 ευρώ το λίτρο!

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Η διαδικασία για τα 600 ευρώ - Πώς θα υπολογίσετε το ποσό της επιστροφής

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως οι επιδοτήσεις στα καύσιμα για ορισμένες κατηγορίες πολιτών ύψους έως και 50 ευρώ για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος και η καθολική έκπτωση που ισχύει για το Μάιο για το πετρέλαιο κίνησης ύψους 15 λεπτών το λίτρο τείνει να απορροφηθεί από τις ανατιμήσεις. Η έναρξη της επιδότησης συνέπεσε με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των διυλιστηρίων και κατ’ επέκταση των πρατηρίων με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην καθίσταται ευδιάκριτη η διευκόλυνση προς τους πολίτες σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν πριν από τα μέτρα ελάφρυνσης που υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Η αγορά φοβάται ότι επιταχύνεται η καταστροφή της ζήτησης η οποία εδώ και μήνες πιέζεται από τις ανοδικές πληθωριστικές τάσεις. Η ίδια ανησυχία καταγράφεται και σε διεθνές επίπεδο ενώ οι έκτακτες συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία και η σφικτή πετρελαϊκή αγορά ασκούν ανοδικές πιέσεις στο Brent.

Μαρία Ζάγκα: Να εμπιστεύεστε αυτούς που σας εξυπηρετούν πάντα

«Από την Μεγάλη Εβδομάδα και μετά τα τιμολόγια που παίρνουμε έχουν αύξηση. Συγκεκριμένα εγώ με την προηγούμενη παραγγελία που είχα πάρει τη Δευτέρα είχα τιμή 2,139, το Σάββατο παρέλαβα και πήγε η τιμή 2,169, αυτή θεωρείται φθηνή τιμή αυτή τη στιγμή. Γιατί τη Δευτέρα ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης ήταν στην Αττική, από 2,18 μέχρι 2,23. Το πετρέλαιο το απλό έχει φτάσει 1,87–1,90 και να σκεφτείτε ότι έχει και τη μείωση 15 λεπτά, δηλαδή θα είχαμε περάσει αυτή τη στιγμή τα 2 ευρώ το πετρέλαιο. Όταν ξεκίνησε την επιδότηση αυτή το κράτος, με τα 15 λεπτά τον Απρίλιο, το ζήτησα και για το Μάιο γιατί έβλεπα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και τώρα το ζητάω και για τον Ιούνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reader η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Μάλιστα, συμβουλεύει τους οδηγούς: «Μην αφήνετε τα συνοικιακά πρατήρια καυσίμων για να βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη. Να μην επηρεάζεστε επειδή υπάρχουν φθηνά βενζινάδικα, γιατί τα φθηνά μπορεί να έχουν νοθευμένη βενζίνη. Οπότε, να εμπιστεύεστε αυτούς που σας εξυπηρετούν πάντα και όχι κάποιους που δε γνωρίζετε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA