ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2022 12:11

Βενζίνη: Ανακοινώνονται την Τρίτη, 21 Ιουνίου, Fuel Pass 2 και νέα μέτρα στήριξης

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν οι νέες παρεμβάσεις τόσο για τη βενζίνη και τα καύσιμα όσο και για την έκτακτη οικονομική στήριξη, μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το επιτελείο του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βενζίνη: Ανακοινώνονται την Τρίτη, 21 Ιουνίου, Fuel Pass 2 και νέα μέτρα στήριξης
Πηγή: eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Ο κύβος ερρίφθη και την Τρίτη, 21 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για τις ανατιμήσεις στη βενζίνη και και συνολικά τα καύσιμα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης συμφωνήθηκε ο τελικός οδικός χάρτης για τα μέτρα θα έχουν ισχύ πιθανότατα από την 1η Ιουλίου και διάρκεια τριών μηνών.

Διαβάστε ακόμη: Ανακύκλωση συσκευών: Η επιδότηση θα φτάνει ως 50% και τα 710 ευρώ ανάλογα με τον τύπο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι με την επέκταση του Fuel Pass και για τους επόμενους μήνες, ως και τον Σεπτέμβριο, να αυξηθούν οι δικαιούχοι της επιδότησης στα καύσιμα και γι αυτό το λόγο θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα αφορά όλους όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ, καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων.

Πέρα από τη βενζίνη, παρεμβάσεις θα υπάρξουν και στο πετρέλαιο κίνησης όπου και αναμένεται να υπάρξει αύξηση στην επιδότηση που δίνεται από το κράτος, στην αντλία, από τα 12 λεπτά το λίτρο δίχως ΦΠΑ, που ισχύει τώρα, στα 15 λεπτά.

Video Loading...

Η πρόθεση είναι η επιδότηση να δοθεί μέσω του Fuel Pass ή με απευθείας κατάθεση στην τράπεζα του δικαιούχου και τα νέα ποσά της επιδότησης θα είναι αυξημένα. Από τα 40 ευρώ που είναι η επιδότηση της βενζίνης για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να αυξηθεί στα 60 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα σε ότι αφορά τους κατόχους των ΙΧ αυτοκινήτων και αντίστοιχα για τους κατόχους μοτοσυκλέτας στα 50 ευρώ από τα 30 που είναι σήμερα. Αντίστοιχα για τους νησιώτες -καθώς στα νησιά είναι πιο ακριβή η βενζίνη- η επιδότηση του τριμήνου αναμένεται να ανέλθει στα 75 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Τέλος, θα συνεχίζει να υπάρχει η προσαύξηση της επιδότησης κατά πέντε (5) ή δέκα (10) ευρώ για όποιον κάτοχο ΙΧ χρησιμοποιήσει την «άϋλη» ψηφιακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FUEL PASS ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ