ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20/06/2022 14:22

Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα για τους συνταξιούχους - Τα μέχρι τώρα δεδομένα για δικαιούχους

Όπως αναφέρει ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, το νέο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα αφορά 25.000 δικαιούχους, συνταξιούχους - Ποια είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κοινωνικός τουρισμός: Νέο πρόγραμμα για τους συνταξιούχους - Τα μέχρι τώρα δεδομένα για δικαιούχους
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έρχεται τις επόμενες ημέρες για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022, για το οποίο γίνονται ήδη αιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, το νέο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα αφορά 25.000 δικαιούχους, συνταξιούχους.

Διαβάστε ακόμη: Βενζίνη: Ανακοινώνονται την Τρίτη, 21 Ιουνίου, Fuel Pass 2 και νέα μέτρα στήριξης

Όπως είπε στο MEGA ο Διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος να σας πω άλλες λεπτομέρειες για το εν λόγω πρόγραμμα… Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί». Βέβαια, ο ίδιος έδωσε το στίγμα για το πώς και πού θα γίνουν οι αιτήσεις των ωφελούμενων.

Video Loading...

Ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε ότι η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη, μιας και αφορά λιγότερους δικαιούχους, όμως φαίνεται πως θα ακολουθηθεί η ίδια μέθοδος. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα του gov.gr και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να έχουν τους κωδικούς του Taxisnet.

Επίσης, παρότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις, θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα η διαδικασία και θα μπορέσουν να ωφεληθούν από 1η Αυγούστου και οι συνταξιούχοι, όπως γίνεται και με τους ανέργους στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που «τρέχει» ήδη.

Σενάρια παράτασης για αίτηση στον Κοινωνικό Τουρισμό

Καθώς το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό έχει μεγάλη ζήτηση - ήδη έχουν κάνει αίτηση πάνω από 250.000 πολίτες - δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 14:00 το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου.

Video Loading...

Πώς γίνονται οι αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό

Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κλικ εδώ για να μεταφερθούν απευθείας στην πλατφόρμα του gov.gr.

Για να κάνουν αίτηση πρέπει να έχουν:

  • Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
  • Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
  • Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Η επόμενη οθόνη ζητά να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα αφορούν στον ΑΦΜ και στον ΑΜΚΑ σας.

Από αυτό το πρόγραμμα διακοπών που «τρέχει», θα ωφεληθούν 300.000 πολίτες, για διακοπές από την 1η Αυγούστου 2022 έως και την 31η Ιουλίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ