ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/07/2022 12:19

Eurostat: 12% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τη Eurostat, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στο 12% έναντι 10,7% τον Μάιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Eurostat: 12% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Σε νέο ιστορικό υψηλό έφτασε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2022 αγγίζοντας το 8,6%, με το πρόβλημα ανατιμήσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις να εντείνεται. Δυσοίωνα τα στοιχεία και για την Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό, καθώς σύμφωνα με τη Eurostat, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στο 12% έναντι 10,7% τον Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε ανακοινώσει εθνικό πληθωρισμό 11,3% για τον Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι η επίδοση του Ιουνίου θα είναι ακόμη υψηλότερη.

Διαβάστε ακόμη: Wall Street: Ο πληθωρισμός ισοπέδωσε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης που έκανε το χειρότερό εξάμηνό του από το 1970

Πηγή: Eurostat
Πηγή: Eurostat

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες – μέλη εκτινάχθηκε στο 8,6% τον Ιούνιο έναντι 8,1% τον Μάιο. O κλάδος της ενέργειας είχε την υψηλότερη συνεισφορά, καθώς εκτινάχθηκε στο +41,9% έναντι +39,1% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: Eurostat
Πηγή: Eurostat

Ακολούθησε ο κλάδος τροφίμων – αλκοόλ – καπνού με +8,9% (από +7,5%), τα μη βιομηχανικά προϊόντα με +4,3% (από +4,2%) και οι υπηρεσίες με +3,4% (από +3,5%).

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EUROSTAT ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ