Σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα, ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει τη δεύτερη κατηγορία τα προβλήματα είναι πολλά, με την πλατφόρμα να υπολειτουργεί από χθες και να τίθεται ακόμη και εκτός λειτουργίας, όπως ενημέρωσε η ΑΑΔΕ.
Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: 3 στις 5 εταιρείες κόβουν προσφορές και εκπτώσεις - Νέες αυξήσεις στις τιμές από τον Σεπτέμβριο
Αυτά τα προβλήματα επικαλούνται μεταξύ άλλων τόσο το Οικονομικό Επιμελητήριο όσο και η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και ζητούν εκ νέου να δοθεί νέα παράταση μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Το αίτημα διατυπώνεται, δεδομένου ότι – όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος- σήμερα, 29 Αυγούστου 2022, δεν έχουν υποβληθεί περίπου 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.
Επιπλέον, οι λογιστές – φοροτεχνικοί, το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς από το ΟΕΕ, τον Φορέα που τους εκπροσωπεί, την παρέμβασή του για μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη.
Οι μισές φορολογικές δηλώσεις είναι «μηδενικές»
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περίπου η μία στις δύο δηλώσεις που έχουν επεξεργαστεί είναι «μηδενικές» ενώ στο 20% αντιστοιχεί επιστροφή φόρου και το 30% είναι χρεωστικό, ο φολογούμενος δηλαδή θα κληθεί να πληρώσει φόρο.
Μέχρι την Τετάρτη, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταβάλουν το φόρο εφάπαξ κερδίζοντας επιπλέον έκπτωση 3%. Για όσους αδυνατούν να ακολουθήσουν το ημερολόγιο πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση σε έως 24 δόσεις, οι οποίες όμως είναι έντοκες. Το επιτόκιο φτάνει στο 4,5% για τις 12 δόσεις και πάνω από το 6% για τις 24 δόσεις.
Οι προθεσμίες για την πληρωμή των δόσεων
- Πρώτη & δεύτερη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
- Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
- Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022
- Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
- Εκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022
- Εβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
- Ογδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν κέρδισε το τρίτο του βραβείο αλλά δεν πήγε να το παραλάβει - Οι φήμες για την απουσία του
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Ελίνα Παπίλα για Γιώργο Λιάγκα: «Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, έτσι φανταζόσουν τη ζωή σου;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.