ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/09/2022 17:44

Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις στα ράφια από τον Οκτώβριο - Ανατιμήσεις σε αυγά, σαπούνια και ελαιόλαδο

Οι νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ οφείλονται σε δύο παράγοντες: Αυξημένες πρώτες ύλες και πετρέλαιο κίνησης. Ποια προϊόντα θα αυξηθούν από αύριο, 1 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη νέα λίστα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις στα ράφια από τον Οκτώβριο - Ανατιμήσεις σε αυγά, σαπούνια και ελαιόλαδο
Σούπερ μάρκετ (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Με ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και αυξήσεις σε πολλά προϊόντα μπαίνει ο Οκτώβριος. Οι εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη στείλει στα σούπερ μάρκετ τις λίστες με τα προϊόντα που θα ακριβύνουν και σε κάποιες περιπτώσεις, η αύξηση ξεπερνά και το 10%. Ενδεικτικά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα στοιχεία που κυκλοφορούν, στα σούπερ μάρκετ ανατιμήσεις θα σημειωθούν ενδεικτικά στα εξής προϊόντα:

Διαβάστε ακόμη: Καυσόξυλα - Πέλετ: Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για να συγκρατηθούν οι αυξήσεις

  • Αυγά 5-10%
  • Μπισκότα 2-7%
  • Σαπούνια – Απορρυπαντικά 5-12%
  • Κατεψυγμένα λαχανικά 10%
  • Πάνες 5-10%
  • Ελαιόλαδα 10%
  • Τόνος κονσέρβα 5%

Οι νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα οφείλονται σε δύο παράγοντες: Αυξημένες πρώτες ύλες και πετρέλαιο κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται και ο κύκλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που σημαίνει ότι από αύριο οι καταναλωτές θα το προμηθεύονται με μέση τιμή 1,97 ευρώ/λίτρο, όταν η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ/λίτρο. Πάντως, ο συνολικός τζίρος στα σούπερ μάρκετ για την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά αυξήθηκε κατά 11% για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Video Loading...

Από την πλευρά του, πάντως, ιδιοκτήτης περιπτέρου μίλησε για τις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν τα προϊόντα τονίζοντας ότι τον τελευταίο μήνα οι αυξήσεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένουμε ενώ ανέφερε ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 50%. Από την μεριά του ο Πρόεδρος μικρομεσαίων σούπερ μάρκετ ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν συμφωνία να ενημερώνονται ένα μήνα νωρίτερα για τις ανατιμήσεις.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ