ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/10/2022 09:56

Πετρέλαιο κίνησης: Αλλάζουν προς τα πάνω οι τιμές στο ντίζελ

Η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς πλέον τα πρατήρια αγοράζουν δίχως την επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πετρέλαιο κίνησης: Αλλάζουν προς τα πάνω οι τιμές στο ντίζελ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης στα πρατήρια θα αρχίσει να παρατηρείται όλο και πιο έντονα μέσα στην εβδομάδα, καθώς πλέον οι πρατηριούχοι εφοδιάζονται με ντίζελ με τη νέα τιμή από τα διυλιστήρια, δίχως δηλαδή την επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία, που σταμάτησε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ηδη τα αποθέματα που είχαν αγοραστεί με την παλιά τιμή τελειώνουν με τα βενζινάδικα να αγοράζουν με νέα και την τελική τιμή που φτάνει στους καταναλωτές να είναι αυξημένη και να αναμένεται να ανέβει κι άλλο.

Διαβάστε ακόμη: Νυχτερινό ρεύμα ΔΕΗ: Αλλάζουν οι ώρες - Πότε ισχύει το νέο ωράριο

Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαγεωργίου, πρόεδρο των πρατηριούχων Αττικής, την περασμένη Παρασκευή η μέση τιμή ήταν περίπου στο 1,82 και η αντίστοιχη σημερινή είναι στα 1,86 με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει και στα 1,93 ευρώ το λίτρο. Οπως σημείωσε οι επαγγελματίες οδηγοί, ιδιαίτερα εκείνοι με τα φορτηγά, είχα προβλέψει να γεμίσουν τα ντεπόζιτα -που φτάνουν ως και τα 500 λίτρα- τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο από εδώ και πέρα θα βάζουν πετρέλαιο με νέες αυξημένες τιμές.

Video Loading...

Παράλληλα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, υπήρξε μία ακόμη άνοδος στις τιμές τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στο ντίζελ όσο και στην αμόλυβδη βενζίνη, λόγω της ανόδου της ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου και των σχετικών ανακοινώσεων του ΟΠΕΚ, που επηρεάζουν άμεσα -εντός 24ώρου- τις τιμές που πωλούνται τα καύσιμα.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ