Μενού
fuel-pass
Fuel Pass | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο πλάνο επιδότηση καυσίμων με την κυβέρνηση να εξετάζει το Fuel Pass 3 που αναμένεται να έχει τρίμηνη διάρκεια και στοχεύει στην ελάφρυνση των οδηγών από το κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια με τη δεύτερη φάση του προγράμματος, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να «κλειδώνει» στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Πληρωμές για συντάξεις Νοεμβρίου και επιδόματα σε πάνω από 4 εκατ. δικαιούχους

Σύμφωνα με το σενάριο θα υπάρξει επιδότηση για τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη:

  • Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
  • Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ
  • Για το diesel: Επιδότηση 15 λεπτά στην αντλία

Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών με εισοδηματικό κριτήριο έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για το Fuel Pass ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου. «Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.   

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε το Σάββατο στον σταθμό μας και τον Γιώργο Αυτιά ο Γιάννης Οικονόμου.

 Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, εάν ληφθεί σχετική απόφαση για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA