Μενού
souvlaki
Πίτες με γύρο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Κατεβάζουν ρολά και απολύουν εργαζόμενους πολλά σουβλατζίδικα στην Αθήνα, καθώς οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών, καθιστώντας το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων είδος πολυτελείας. Το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη με τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54, ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Ακρίβεια: «Καταιγίδα» ανατιμήσεων τον Ιανουάριο - Ακριβότερο και το γιορτινό τραπέζι

Σύμφωνα με το Mega, ουσιαστικά, για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά. «Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον». Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές. «Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», λένε επιχειρηματίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA