Μενού
ergazomenoi
Εργαζόμενοι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, θα «σφραγίσει» και την τελική αύξηση που θα λάβει ο κατώτατος μισθός. Στις 11 το πρωί θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις με το επιτελείο της κυβέρνησης να οριοθέτει τον κατώτατο μισθό -και τα επιδόματα που αυτός θα συμπαρασύρει- που θα έχει ισχύ από την 1η Απριλίου, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει και έχει αποκαλύψει το Reader, η τελική αύξηση αναμένεται να είναι πάνω από τα 50 ευρώ κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο. Χατζηδάκης θα ανακοινώσει έναν νέο κατώτατο μισθό ύψους μεταξύ μεταξύ 760 και 770 ευρώ, από τα 713 που είναι σήμερα. Αλλωστε όπως ο ίδιος υπουργός είχε κεξαθαρίσει τις προηγούμενες ημέρες, δεν ευσταθούν τα όποια σενάρια μιλούσαν για ένα ποσό με «8 μπροστά».

Τα επιδόματα που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

Παράλληλα, αυξήσεις θα υπάρξουν και σε μία σειρά άλλα επιδόματα όπως το Ειδικό εποχικό (824,63€ σήμερα), το Ειδικό επίδομα για μουσικούς – τραγουδιστέςηθοποιούς (557,22€ σήμερα), το Βοήθημα Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – Ασφαλισμένων (437,79€ σήμερα) και το Ειδικό Βοήθημα λήξης ανεργίας (227,65€ σήμερα).