Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου, η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις δέκα δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ. Υπάρχει η δυνατότητα για την εφάπαξ πληρωμή όλου του ποσού, δίχως ωστόσο να δικαιούνται την έκπτωση του 3%, ενώ ο φόρος μπορεί να πληρωθεί είτε σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με τη πρώτη να λήγει σήμερα και την τελευταία στις 29 Φεβρουαρίου 2024, είτε σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με την πάγια ρύθμιση, ή ακόμη και σε 12 ίσες άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Όσοι φορολογούμενοι διαπίστωσαν στο εκκαθαριστικό τους λάθη στα στοιχεία των ακινήτων ή δεν έχει υπολογιστεί η έκπτωση που δικαιούνται έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εμπρόθεσμα αρχική ή τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου, περιορίζοντας το λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για όσους διορθώσουν την περιουσιακή τους εικόνα. Ανάλογα με το είδος των λαθών και παραλείψεων στα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων η μείωση του φόρου μπορεί να κυμανθεί από 20% έως 90%.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.