Μενού
thermansi
Θέρμανση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Παρότι ο καιρός δε θυμίζει ακόμη σε τίποτα χειμώνα με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πιο πολύ αρχή φθινοπώρου παρά Νοέμβριο, η χειμερινή περίοδος - σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέρμανση - έχει ανοίξει. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έχει αρχίσει ενώ τις τελευταίες ημέρες ανακοινώθηκαν και τα δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος για το επίδομα θέρμανσης. Μάλιστα παρεμβάσεις και ενίσχυση θα υπάρξει και για εκείνους που θα επιλέξουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως κάθε σεζόν, οι καταναλωτές αναζητούν τους οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης για τον χειμώνα. Ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα που επιλογές περιορίζονται σε συγκεκριμένους τρόπους και μορφές. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, βρίσκονται πάντα πρώτα στις επιλογές, ωστόσο όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τα οικονομικότερα.

Σύμφωνα με τον ενεργειακό επιθεωρητή, Μιχάλη Χριστοδουλίδη, και την ανάλυση που έκανε πρόσφατα στην ΕΡΤ, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν ως τώρα, ο οικονομικότερος τρόπος είναι οι αντλίες θερμότητας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε, οι αντλίες, αφενός κοστίζουν περί τα 96 ευρώ για μηνιαία κατανάλωση 480KWh, αφετέρου είναι η λύση με το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και το μικρότερο κόστος συντήρησης.

 

Από εκεί και πέρα όπως ανέφερε για μια τυπική κατοικία που διαμένουν τέσσερα μέλη στην Αθήνα το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο ανήλθε στα 210 ευρώ, με φυσικό αέριο στα 142 ευρώ και με κλιματιστικά inverter στα 147 ευρώ τον μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA