Μενού
Ακίνητα στην Αθήνα
Η Αθήνα, θέα από τους ορίζοντες του Λυκαβηττού | EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Προ των πυλών βρίσκεται από την κυβέρνηση νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», την ώρα που τα ενοίκια στην Αθήνα είναι απλησίαστα και αρκετοί νέοι μένουν με τους γονείς τους στο πατρικό σπίτι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δηλώνουν πως τα ενοίκια είναι ακριβά και οι μισθοί μικροί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. «Εγώ έχω επιλέξει να μείνω στο πατρικό και προσπαθώ να επιβιώσω με αυτά που παίρνω».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Eurostat, το 71,9% των Ελλήνων, ηλικίας 18 έως 34 ετών, μένουν ακόμη με τους γονείς τους για οικονομικούς λόγους, γεγονός που συνιστά το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση πίσω από την Κροατία.

Ενοίκια: Η αύξηση από το 2018 μέχρι το 2023

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, τα ενοίκια από το 2018 μέχρι το 2023, έχουν καταγράψει ραγδαία αύξηση της τάξης του 52%, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελούν τα ακίνητα στην Αττική.

Ειδικότερα, ένα σπίτι έως 100 τ.μ., που είναι κατάλληλο για οικογένειες, έχουν ζητούμενο ενοίκιο από 750 έως 1200 ευρώ ανάλογα το προάστιο και την κατάσταση του ακινήτου.

Μάλιστα, σε περιοχές με μεγάλη ζήτηση, όπως το κέντρο της Αθήνας, τα ανάλογα σπίτια φτάνουν μέχρι και τα 1800 ευρώ, την ώρα που οι νέοι και το ενοίκιο, που πληρώνουν, βρίσκεται μεταξύ 400 και 500 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA