Μενού
POS
POS | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και τα πρόστιμα τα οποία θα επιβληθούν σε όλους όσοι δεν εναρμονιστούν με τη νέα νομοθεσία, μίλησε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης «περίπλοκη» διότι όπως είπε η αγορά δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Όπως είπε «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές».

«Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα» τόνισε και επισήμανε ότι τέλος Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία και πρέπει όλοι να τα έχουν αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης.

POS: Διαβάθμιση στα πρόστιμα

Επιπλέον, ο υφυπουργός υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ: «Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια διέξοδος για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση. «Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος», είπε χαρακτηριστικά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA