Μενού
Βρεφικό γάλα
Βρεφικό γάλα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το βρεφικό γάλα ανήκει στα προϊόντα που πλήττει η ακρίβεια, με την τιμή του στην Ελλάδα μάλιστα να είναι η ακριβότερη σε σχέση μετα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αύξηση στο βρεφικό γάλα αγγίζει το 213%, με τη μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας με κράτος της Ε.Ε., να παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή του γάλακτος στη Σουηδία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στη χώρα μας βρίσκει κάποιος τα 800 γραμμάρια στα 26,34 ευρώ, σε σχέση με τη χώρα της Σκανδιναβίας που τα 800 γραμμάρια κοστίζουν 9,84 ευρώ.

Αντίστοιχα, η μικρότερη απόκλιση της Ελλάδας στο βρεφικό γάλα παρατηρείται στη Λετονία η οποία (σ.σ. απόκλιση) αγγίζει το 32%.

Βρεφικό γάλα: Τι αναφέρουν οι γονείς

Οι γονείς, μιλώντας για τις μεγάλες αποκλίσεις στις εγχώριες τιμές του βρεφικού γάλακτος, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πώς θα το προμηθευτούν, καθώς μόλις τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 10%.

Συγκεκριμένα, σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία μπορεί να το βρει κάποιος από 12 έως 30 ευρώ, γεγονός αρκετά επιβαρυντικό για τις τσέπες των νοικοκυριών μαζί με τις υπόλοιπες αυξήσεις των προϊόντων. Έτσι, ένα νέο ζευγάρι χρειάζεται από 80 έως 120 ευρώ τον μήνα μόνο για να αγοράσει το βρεφικό γάλα.

Συνδυαστικά με τις πάνες και τα υπόλοιπα έξοδα ενός βρέφους, οι γονείς κάνουν λόγο για ένα δυσβάσταχτο ποσό στο οποίο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με ιδιαίτερη ευκολία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA