Μενού
hatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις νομοτεχνικές βελτιώσεις ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης λίγο πριν τεθεί προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για αλλαγές που έρχονται μετά και από τη συζήτηση στη Βουλή και έχουν να κάνουν με τέσσερις κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων  και τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα ταξί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «Η πρώτη αλλαγή θα εξαιρέσει πλήρως τα καφενεία στα χωριά κάτω από 500 κατοίκους από τις προβλέψεις του νόμου από το τεκμήριο. Μιλάγαμε για 1800 επιχειρήσεις με έσοδα περιορισμένα και στα νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Οι επιβαρύνσεις ήταν 35 ευρώ 70 ευρώ, 100 ευρώ για τέτοιου είδους μιλάγαμε. 

Η δεύτερη με τα περίπτερα. Μας έπεισαν στον διάλογο. Να υπάρξει μία ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο τους. Η 3η ως προς τους ασφαλιστικούς συμβούλους που δουλεύουν μέχρι 2 εταιρίες. Και επίσης στα ταξί όσοι έχουν μερίδιο έως 25% σε ταξί θα έχουν μία μείωση 50% ως προς το τεκμήριο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA