Μενού
IKEA
IKEA | AP / Eric Risberg
  • Α-
  • Α+

Η σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών ΙΚΕΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μείωση των τιμών της σε πολλές χώρες, καθώς ο παγκόσμιος πληθωρισμός υποχώρησε, ακολουθώντας μία «στρατηγική» επένδυση σε πιο προσιτές τιμές.

Η εταιρεία θα επεκτείνει περαιτέρω τις μειώσεις τιμών μέσα στο 2024 σε όλες τις αγορές της παγκοσμίως, στοχεύοντας να εξισορροπήσει τις αυξήσεις τιμών που εισήχθησαν το 2022, σύμφωνα με το CNBC. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς μειώνεται το κόστος μεταφοράς και πρώτων υλών.

«Το κάνουμε σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Αυτή είναι η στιγμή για εταιρείες όπως η IKEA να επενδύσουν στην τιμολόγηση παρά στην κερδοφορία», δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ο Tolga Öncü, επικεφαλής λιανικής στον Όμιλο Inkga, τον μεγαλύτερο αντιπρόσωπο της αλυσίδας.

Η επενδυτική στρατηγική και ο ρόλος των Χούθι

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, η Ingka επένδυσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στον Καναδά, η τιμή της δημοφιλούς βιβλιοθήκης Billy μειώθηκε κατά 20% από τότε που η εταιρεία επένδυσε 55 εκατομμύρια ευρώ για να μειώσει τις τιμές για περισσότερα από 1.500 προϊόντα, όπως δήλωνε ο όμιλος τον Ιανουάριο.

Η δέσμευση για συνέχιση της μείωσης των τιμών έρχεται αρκετούς μήνες μετά την προειδοποίηση του σουηδικού κολοσσού για καθυστερήσεις στις αποστολές, κατά τη διάρκεια της κρίσης στις θαλάσσιες εμπορικές οδούς που προκάλεσε η δραστηριότητα των μαχητών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Φορτία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους, λόγω των κυμάτων επιθέσεων που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2023.

Παρά αυτή της «τρικλοποδιάς» για το παγκόσμιο εμπόριο, που έχει εκτοξεύσει τα κόστη μεταφοράς, η ΙΚΕΑ δεσμεύτηκε να επικεντρωθεί στην ικανοποίηση των πελατών της:

«Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικούς κινδύνους στην Ερυθρά Θάλασσα, είμαστε περισσότερο εξοπλισμένοι από ποτέ, επομένως θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις τιμές σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», όπως είχε δηλώσει πάλι ο κ. Öncü.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA