Μενού
xrimata
Χρήματα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη  27 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού, μετά και από τη σχετική έγκριση που θα δοθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Τα σενάρια για το ύψος της αύξησης του κατώτατου ποικίλουν, αλλά το επικρατέστερο είναι ότι θα φτάσει τα 830 ευρώ μικτά.

Θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου ώστε να συμπεριληφθεί και ο τουριστικός τομέας, που εκκινεί από τις αρχές του άλλου μήνα. 

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5%, καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%» είχε αναφέρει προ ημερών η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

«Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ» σημείωσε η υπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA