Μενού
Ο Έλληνας «βασιλιάς» της μπύρας
Ο Έλληνας «βασιλιάς» της μπύρας | Instagram
  • Α-
  • Α+

Στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν είναι λίγα τα ελληνικά ονόματα που κοσμούν θέσεις υψηλής ευθύνης, πολλές φορές σε πολυεθνικούς κολοσσούς. Ένας τέτοιος είναι ο Μισέλ Δουκέρης, ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά του πατέρα του.

Από γόνος της ελληνικής διασποράς στη Λατινική Αμερική, ο Μισέλ Δουκέρης κατάφερε με την εργατικότητα και το επιχειρηματικό του αισθητήριο να είναι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της AB InBEV.

Δεν σας λέει κάτι; Ας το πούμε έτσι: Ο Μισέλ Δουκέρης κρατά σήμερα στα χέρια του διεθνείς μάρκες μπίρας που μονοπωλούν την αγορά, όπως η Budweiser, η Stella Artois και η Corona.

Από τη Βραζιλία, στον «γύρο του κόσμου» της μπίρας

Ο Μισέλ Δουκέρης γεννήθηκε στο Lages της Βραζιλίας το 1973 από πατέρα Έλληνα. Απέκτησε πτυχίο χημικού μηχανικού από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Santa Catarina και μεταπτυχιακό από το Fundação Getulio Vargas.

Έχει επίσης παρακολουθήσει μεταπτυχιακά προγράμματα στο Wharton School και στο Kellogg School of Management στις ΗΠΑ.

Εντάχθηκε στην ABInBev το 1996, συντονίζοντας τo τμήμα μάρκετινγκ στη Λατινική Αμερική, προτού του ανατεθεί η ηγεσία του τμήματος της Κίνας. Από εκείνη τη θέση, επέδειξε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, αυξάνοντας τα έσοδα του κολοσσού κατά 60% το διάστημα 2010-2012.

Έτσι, προήχθη σε πρόεδρος όλης της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, εκτοξεύοντας τα έσοδα της εταιρείας κατά ένα αστρονομικό 400% μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η επιτυχία του τον προήγαγε σε επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2019.

Τότε ήταν που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου για το τμήμα της Βόρειας Αμερικής, όπου «εξόρκισε» τη ζημία που υπέφερε η Anheuser-Busch ap;o to 2017 μέχρι το 2021.

Η τελική «στέψη» του ήρθε τον Ιούνιο του 2021, όταν διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος ολόκληρου του ομίλου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA