Μενού
Γυναίκα επιχειρηματίας
Γυναίκα επιχειρηματίας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η οικονομία επηρεάζεται από τις τάσεις στην κοινωνία, κάτι που σημαίνει ότι όποιος παρατηρεί τις αλλαγές, μπορεί να επωφεληθεί.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, τα νέα δεδομένα στη καθημερινότητα, ακόμα και τα δημογραφικά στοιχεία είναι «κλειδιά» για όσους ενδιαφέρονται να μπουν στον στίβο της επιχειρηματικότητας, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ποιοι είναι οι κλάδοι που κρύβουν ευκαιρίες; Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες ιδέες για να δημιουργήσει κάποιος επιχείρηση το 2024;

Στην εποχή της υπερπληροφόρησης, χάνεται η ουσία και το Reader σάς βοηθά να βρείτε κίνητρα.

Σύμφωνα με το forbes.com, το shopify.com, το medium.com και το thewaystowealth.com οι πιο έξυπνες ιδέες για τη νέα χρονιά είναι οι παρακάτω:

Κουζίνα Ghost

Είναι ένα από τα trends της εποχής, κρύβουν μυστήριο, συζητιούνται και κυρίως, έχουν χαμηλό κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Τα ghost εστιατόρια είναι επιχειρήσεις εστίασης, που λειτουργούν μόνο με παράδοση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Δηλαδή, δεν έχουν ταμπέλες, ούτε τραπέζια και καρέκλες, παρά μόνο κουζίνα.

Διανέμουν τα φαγητά τους μέσα από πλατφόρμες όπως το E-food και τη Wolt, κάτι που σημαίνει πάντως ότι χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη. Αυτό βέβαια το εξοικονομούν από το προσωπικό που δεν έχουν, όπως για παράδειγμα σερβοτόροι.

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, πάντως, έγινε άκρως δημοφιλές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι περιορισμοί του lockdown εμπόδισαν τους πελάτες να γευματίζουν σε εστιατόρια και η ζήτηση για παράδοση στο σπίτι εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Με λίγα λόγια, μπορείτε να ξεκινήσετε μια κουζίνα-φάντασμα, μια επιχείρηση ακόμα και από το σπίτι σας, επομένως το αρχικό κόστος είναι χαμηλό.

Πρακτορείο ψηφιακού marketing

Αν έχετε εξοικείωση με το διαδίκτυο και επικοινωνιακές δεξιότητες, μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα για επιχειρηματική επένδυση.

Τα πρακτορεία ψηφιακού μάρκετινγκ προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων: Branding, copywriting, βελτιστοποίηση στην έρευση μέσω μηχανών αναζήτησης και social media marketing.

Η δημιουργία της δικής σας μικρής κλίμακας εταιρείας συνοδεύεται από ελάχιστο κόστος σε πρώτη φάση και σας επιτρέπει να κάνετε τη δουλειά σας από οπουδήποτε έχετε αξιόπιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Affiliate marketing

Εάν έχετε ήδη έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο, το Affiliate marketing μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επιπλέον έσοδα.

Το μάρκετινγκ συνεργατών είναι η πρακτική προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρονται από άλλες εταιρείες στον ιστότοπό σας. Κάθε φορά που κάποιος ακολουθεί έναν σύνδεσμο ή κάνει μια αγορά από εσάς, θα κερδίζετε μια προμήθεια.

Η αξία κάθε προμήθειας ποικίλλει και μπορεί να φτάνει από 1% έως 20% της αξίας της αγοράς του πελάτη, ανάλογα με τον όγκο αναζήτησης και την αξία συναλλαγής.

Η δημιουργία αυτού του τύπου επιχείρησης είναι αρκετά χαμηλού κόστους. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί χρόνος για τη δημιουργία ενός ισχυρού ιστότοπου που θα προσελκύει συνεργάτες.

Event management

Είστε πάντα αυτός που οργανώνει ομαδικές δραστηριότητες ή οικογενειακές διακοπές; Αξιοποιήστε τις ικανότητές σας με τη δημιουργία εταιρείας διοργάνωσης και διαχείρισης εκδηλώσεων.

Οι υπεύθυνοι εκδηλώσεων σχεδιάζουν τα πάντα, από συναυλίες και γάμους μέχρι πάρτι γενεθλίων και εκδηλώσεις για εταιρείες.

Οι νέες επιχειρήσεις μπορεί να αρχίσουν να σχεδιάζουν εκδηλώσεις για ιδιώτες, τοπικούς συλλόγους ή σχολεία, πριν προχωρήσουν στο σχεδιασμό εκδηλώσεων για εταιρείες και μεγαλύτερους οργανισμούς.

Ήδη τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε δυτικές χώρες, ο wedding planner είναι απαραίτητος για να οργανώσει τον γάμο και να διαχειριστεί σημαντικούς «πονοκέφαλους», που μπορεί να ταλαιπωρήσουν το ζευγάρι.

Ρούχα

T-shirts, καπέλα, θήκες τηλεφώνων, hoodies, φούστες, τσάντες και ότι ρούχο και αξεσουάρ μπορείτε να φανταστείτε, γίνονται ο καμβάς για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στις παραγγελίες ρούχων από startups, με ιδιαίτερες στάμπες και εμπνευσμένες δημιουργίες.

Αν έχετε μεράκι και σας αρέσει η μόδα, με λίγα μόλις χρήματα είναι δυνατόν να αρχίσετε τη δική σας επιχείρηση, που μπορεί να πουλά σε πρώτη φάση, t-shirts με έξυπνες ατάκες, εναλλακτικά σχέδια, αλλά και custom δημιουργίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Dog walker

Πρόκειται για μια υπηρεσία η οποία το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ιδιαίτερη ζήτηση. Ο dog walker είναι ο άνθρωπος τον οποίο πληρώνεις για να βγάλει τον σκύλο σου βόλτα επειδή δεν προλαβαίνεις.

Δημιουργήστε ένα προφίλ στο Facebook ή βάλτε μια αγγελία σε κάποιο πάρκο για να διαφημίσετε τις υπηρεσίες σας.

Δεν χρειάζεται να διαθέσετε κάποιο αρχικό κεφάλαιο, παρά μόνο να είστε εξοικειωμένοι με τα ζωάκια.

Virtual Reality

Η ζήτηση για καθηλωτικές εικονικές εμπειρίες αυξάνεται το τελευταίο διάστημα και εντός των επόμενων ετών αναμένεται από τους ειδικούς η σαρωτική παρουσία του Virtual Reality στην καθημερινότητα. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Δημιουργήστε μια επιχείρηση VR που θα παρέχει «εικονικές εμπειρίες» σε κλάδους όπως το gaming, η εκπαίδευση, τα ακίνητα ή ο τουρισμός. Χρειάζεστε φυσικά τον κατάλληλο εξοπλισμό και χώρο.

Smart Home

Με την άνοδο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), υπάρχει μια αυξανόμενη ζήτηση για την «τεχνολογία έξυπνου σπιτιού», ευρέως γνωστή ως smart home. Αναπτύξτε καινοτόμες λύσεις όπως έξυπνα συστήματα ασφαλείας, ενεργειακά αποδοτικές συσκευές ή υπηρεσίες οικιακού αυτοματισμού για να κάνετε τα σπίτια πιο έξυπνα και βολικά.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου

Καθώς οι διαδικτυακές αγορές συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επιχειρήσεις χρειάζονται καθοδήγηση. Προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου και βοηθήστε τις εταιρείες να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, τις εμπειρίες των πελατών και φυσικά τις πωλήσεις τους.

Υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων

Καθώς ο πληθυσμός γερνάει, υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων. Ξεκινήστε μια επιχείρηση που παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα στο σπίτι, υπηρεσίες συντροφιάς ή εξειδικευμένα προϊόντα για ηλικιωμένους, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA