Μενού
Τέλη κυκλοφορίας
Τέλη κυκλοφορίας | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ορίστηκε η ειδική ομάδα εργασίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας.

Ειδικότερη, η ομάδα έχει ως στόχο τα παραπάνω αλλά και θα διατυπώσει απόψεις σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, θα επεξεργαστεί και μελετήσει νέες τεχνολογικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές εξελίξεις καθώς και των τους όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια διαμόρφωσης του κόστους των τελών

Η ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια κοστολόγησης και θα υποβάλλει προτάσεις αναμόρφωσης των τελών κυκλοφορίας.

Επίσης, θα μελετήσει τα συστήματα τελών κυκλοφορίας οχημάτων που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και θα παρουσιάσει ένα πρώτο σχέδιο προτάσεων τον Σεπτέμβριο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση, η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και εκτάκτως όταν προκύπτουν επείγοντα θέματα, εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων ή και εκτός αυτού, σε κάθε δε περίπτωση εντός χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ή μέσω τηλεδιάσκεψης, η δε διάρκεια της ορίζεται έως την ολοκλήρωση του έργου της.

Έρχονται τα τέλη με τον μήνα

Στο μεταξύ, τον επόμενο μήνα αναμένεται να έρθουν τα τέλη με τον μήνα, κάτι που σημαίνει ότι όσοι είχαν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία θα έχουν τη δυνατότητα να τα θέσουν εκ νέου σε κυκλοφορία καταβάλλοντας μειωμένα τέλη.

Η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και να προβλέπει την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με το διάστημα που ο ιδιοκτήτης θέλει να θέσει το όχημά του σε κυκλοφορία.

Δηλαδή, εάν θέλει να το πράξει για έναν μήνα, θα καταβάλλει το 1/12 του προβλεπόμενου ποσού, εάν είναι για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω καθεξής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA