Μενού
Το χταπόδι Dumbo
Screenshot
  • Α-
  • Α+

Μία ομάδα ερευνητών, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης που έκανε σε ένα βάθος 2665 μέτρων κοντά στη Χαβάη βρήκε μπροστά της σε live stream το λεγόμενο χταπόδι Dumbo. Είναι σίγουρο ότι οι επιστήμονες θα τσιμπιούνταν για να σιγουρευτούν ότι δεν έβλεπαν κάποιο όνειρο.

Όλο και κάπου βέβαια θα έχετε ακούσει για τα πολύ παράξενα πλάσματα που βρίσκονται στο σκοτάδι του βάθους των ωκεανών. Τεράστια ψάρια με κοφτερά δόντια, πανίσχυρα σαγόνια και πάρα πολύ περίεργοι σχηματισμοί και χρώματα. Γενικά οι ωκεανοί έχουν συνδεθεί με το μυστήριο.

Τι είναι το χταπόδι Dumbo

Οι επιστήμονες, εκμεταλλευόμενοι φυσικά τα νέα τεχνολογικά μέσα, προσπαθούν να αποκτήσουν μία όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει στα πιο άγνωστα μέρη του πλανήτη.. Κατά τη διάρκεια μίας από τις εξερευνήσεις τους αυτές, βρήκαν μπροστά τους αυτό το απόκοσμό πλάσμα.

Πρόκειται για το είδος Grimpotheuthis, που και είναι ταυτόχρονα πολύ τρομακτικό αλλά και πολύ αξιολάτρευτο. Με χαρακτηριστικά μπλε μάτια και ένα μήκος που δεν ξεπερνάει τα 30 εκατοστά, πρόκειται για ένα είδος που ζουν στα βάθη των ωκεανών και πολύ κοντά στον βυθό.

Ονομάζεται χταπόδι Dumbo κυρίως λόγω των δύο πτερυγίων που έχουν πάνω από τα μάτια και θυμίζουν τα αυτιά του γνωστού μικρού ελέφαντα της Disney. Αυτή η μεταφορά γίνεται πιο έντονη όταν βλέπεις τα πλοκάμια του που θυμίζουν προβοσκίδα.

Πάντως η αποστολή θα συνεχίσει την εξερεύνηση του βυθού του ωκεανού με σκοπό να αποκτήσει μία πιο σαφή εικόνα για «τη γεωλογία και τη βιολογία ανεξερεύνητων θαλάσσιων εκτάσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA