Μενού
90s Εθνική Ελλάδος
  • Α-
  • Α+

«Γεια σου Ελλάδα, ποιος θεός δε ζήλεψε τα θαύματα σου» τραγουδούσε ο Γιάννης Πάριος την άνοιξη του 1994, σε ένα τραγούδι του Μάριου Τόκα, που γιόρταζε την πρόκριση της Εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ 1994. Μασκότ, μπλουζάκια, κονκάρδες, δηλώσεις από υπουργούς με αισιοδοξία για πρόκριση, συνόδευαν το ταξίδι της Εθνικής στην Αμερική, που σύντομα έγινε εφιάλτης.

Οι παίκτες της Εθνικής μας ήθελαν απλώς να παίξουν μπάλα, και σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένοι από αυτή την ομοβροντία δημοσιότητας. Ο προπονητής Παναγούλιας σίγουρα δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια συντριβή, από Αργεντινή και Βουλγαρία. Φώναζε στους παίκτες «σουτάρετε κι ας έχει παίκτες» και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, τους «στόλισε» με τόσα κοσμητικά επίθετα, που κανείς τους δεν ήθελε ούτε καν να του μιλάει, σε ένα «πραξικόπημα» που τον έθεσε στο περιθώριο. Αυτή είναι η κωμικοτραγική ιστορία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ του 1994.

Σε αυτό το νέο επεισόδιο του podcast Τα 90ς, ο Σάββας Κωφίδης κρίνεται ύποπτος από το FBI, ο Βαν Γκογκ μπερδεύεται γλυκά με τον Βαν Μπάστεν, ο Αλκέτας Παναγούλιας ονειρεύεται προετοιμασία της Γαλατασαράι στην Χίο, κι ένας γνωστός παίκτης της Εθνικής Ελλάδος απολαμβάνει «αγιασμένους» κεφτέδες.  Είστε έτοιμοι γι' αυτό που θα ακολουθήσει;

Περισσότερα 90s podcasts εδώ:

Περιοδικά των 90s: Tαξίδι στην εποχή του ΜΕΤΡΟ και του ΜΑΧ

Το ίντερνετ και η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα (feat. Γιώργος Λιγεράκης - Γιώργος Στεφανόπουλος)

Τα 90s: Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής δισκογραφίας!

Σταύρος Τσιώλης - Νίκος Γραμματικός: Οι ταινίες (guest: Κατερίνα Τσιώλη, Άκης Καπράνος)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA