Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτέλεσε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους τερματοφύλακες στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας των 00s. Πλέον, ο Φαμπιάν Μπαρτέζ, έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά γάντια του και έχει... πιάσει το τιμόνι καθώς έχει γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων.

Διαβάστε ακόμη: Κριστιάνο Ρονάλντο: Τι κρύβεται κάτω από την μπλούζα της συντρόφου του;

Το 2007 όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση είχε στη συλλογή του τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το Μουντιάλ του 1998, εκείνο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Euro 2000 όπως επίσης ένα Champions League και πρωταθλήματα και κύπελλα σε Γαλλία και Αγγλία. Ήταν άλλωστε εκείνος που επέλεξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2000 για να αντικαταστήσει τον τεράστιο Πίτερ Σμάιχελ.

Ο Μπαρτέζ που είχε απασχολήσει για και τις κοινωνικές στήλες με τον δεσμό του με το μοντέλο Λίντα Εβαντζελίστα, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση πέρασε απευθείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ήταν κάτι που το ήθελε από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο, οπότε δεν έχασε την ευκαιρία.

Και όπως και στην προηγούμενη, έτσι και στη νέα του καριέρα δεν άργησαν να έρθουν οι επιτυχίες. Συμμετείχε σε πολλά σιρκουί όπως το Porsche Carrera Cup, το FFSA GT Championship ή το Circuito de Navarra, με τα δύο τελευταία να τα έχει κατακτήσει.

Το 2013 πανηγύρισε το πρωτάθλημα στο γαλλικό GT Championship, μαζί με τον Μοργκάν Μουλέν Τραφόρ και έκτοτε άρχισε να συμμετέχει και στο Λε Μαν.

Ο Φαμπιάν Μπαρτέζ παραμένει στο προσκήνιο των σπορ στη Γαλλία έχοντας πλέον αφήσει στην άκρη την ποδοσφαιρική του στολή και φορώντας εκείνη του επαγγελματία οδηγού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA