Μενού
  • Α-
  • Α+

Ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ο 26χρονος σταρ της Γαλατασαράι και της εθνικής Τουρκίας, Ταϊλάν Ανταλιάλι επειδή στις 27 Ιουνίου ανέβασε μία φωτογραφία σε story στο Instagram στην οποία ενώ καθόταν με έναν φίλο του φορούσε ένα t-shirt που έγραφε το μήνυμα υπέρ του Pride. Συγκεκριμένα η μπλούζα έγραφε «powered by pride» (Παίρνω δύναμη από το pride) και τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Αποχώρησε επίσημα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών

Η κίνηση του Ταϊλάν Ανταλιαλί, δέχθηκε αμέσως επικριτικά, απειλητικά και ομοφοβικά σχόλια με κάποια από αυτά να καλούν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας να τον πιέσει κατεβάσει τη φωτογραφία. Ενδεικτικά είναι τα όσα ειπώθηκαν στο τουρκικό αθλητικό πρόγραμμα TV100, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αθλητικογράφοι Εμρέ Μπολ και Τουργκάι Ντεμίρ, ισχυρίστηκαν ότι οποιοσδήποτε πρέπει να σέβεται τις παραδόσεις και τις αξίες της χώρας στις οποίες ζουν.

Μάλιστα ο Ντεμίρ ισχυρίστηκε πως «ο Ανταλιαλί δεν πρέπει να δίνει το κακό παράδειγμα στα παιδιά» και ότι «δεν πρέπει να ομαλοποιούμε αυτά τα πράγματα». Μετά τις αντιδράσεις ο 27χρονος μέσος αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη φωτογραφία από το Instagram και να γίνει πρώτο trend στο τουρκικό Twitter στις 28 Ιουνίου. Βέβαια υπήρξαν και αρκετοί χρήστες, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του 26χρονου ποδοσφαιριστή.

https://twitter.com/NajaLegionis/status/1409427885602099200?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το beinsports.com, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού έχει ταχθεί πολλές φορές κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας χρησιμοποιώντας συχνά και ρητορική μίσους, χαρακτηρίζοντας τους «ανώμαλους» νωρίτερα μέσα στο 2020. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επαίνεσε τη νεολαία του κόμματός του, AKP, με το να μην είναι ΛΟΑΤΚΙ. Στο πιο πρόσφατο παράδειγμα, η αστυνομία κατέστειλε βίαια την παρέλαση για το Pride και προχώρησε σε συλλήψεις.

Η Γαλατασαράι υποστήριξε τον Ταϊλάν Ανταλιάλι

Με ανάρτηση στο Twitter η Γαλατασαράι εξέφρασε την υποστήριξη της στον Ταϊλάν Ανταλιάλι. Συγκεκριμένα ανέβασε μία φωτογραφία του 27χρονου μέσου με τη λεζάντα «καλημέρα στη μεγάλη οικογένεια της Γλατασάραι».

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1409723323710377985?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA