Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κρίστιαν Έρικσεν ήταν το πρόσωπο του Euro 2020, καθώς η κατάρρευσή του στο 42ο λεπτό  της αναμέτρησης Δανία – Φινλανδία στο «Πάρκεν» για την πρώτη αγωνιστική τη διοργάνωσης, προκάλεσε παγκόσμιο σοκ. Η αρχική παγωμάρα έδωσε τη θέση της σε ένα αίσθημα ανακούφισης, αφού ο Δανός μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή του και υποβλήθηκε σε απολύτως επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (βηματοδότη) και πλέον προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε ακόμη: Κρίστιαν Ερικσεν: Ο γιατρός της εθνικής Δανίας περιγράφει τα δραματικά λεπτά μετά την κατάρρευση

Στο ντοκιμαντέρ «Sogno Azzurro» το οποίο μετέδωσε η «RAI 1», υπάρχει μία συγκλονιστική εικόνα όπου οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας μεταξύ των οποίων και συμπαίκτες του Δανού ποδοσφαιριστή στην Ίντερ διακόπτουν την προπόνησή τους και βλέπουν μέσω tablet τις στιγμές κατά τις οποίες ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει καταρρεύσει και οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν, με τους παίκτες της εθνικής του ομάδας να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο τοίχος γύρω του.

https://twitter.com/vivodicnco/status/1415764439748468742?ref_src=twsrc^tfw

Ο πρώτος που καταλαβαίνει και εξηγεί στους υπόλοιπους τι έχει συμβεί είναι ο Ντομένικο Μπεράρντι. Ο Λεονάρντο Μπονούτσι και ο Ζοιρζίνιο κοιτάζουν ενώ ανήσυχοι ενώ ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα δεν μπορεί καν να κοιτάξει.

Τα μέλη του προπονητικού τιμ της Ιταλίας ρωτούν μήπως ο Έρικσεν δέχθηκε κάποιο χτύπημα από τη μπάλα ή κάτι που να εξηγεί την κατάρρευση. Ο Μπεράρντι αναφωνεί «έχω ανατριχιάσει». Ο Ντοναρούμα κλείνει τα μάτια του ενώ κοιτάει και προς την άλλη κατεύθυνση και στη συνέχεια περιγράφει στην κάμερα, τα συναισθήματα που ένιωσε εκείνη τη στιγμή.

«Ήταν κάτι απαίσιο. Ήμουν σοκαρισμένος. Είδαμε τι συνέβη ζωντανά, καθώς μόλις είχαμε βγει από τα αποδυτήρια για αποθεραπεία και παρακολουθούσαμε τον αγώνα. Δεν μπορούσα ούτε να κοιτάξω. Οι άλλοι παρακολουθούσαν αλλά ήμουν τόσο ταραγμένος που δεν μπορούσα να βλέπω. Ένιωθα άδειος μέσα μου. Το σημαντικό είναι ότι ο Κρίστιαν νιώθει καλύτερα και ελπίζω ότι θα τον δούμε ξανά στο γήπεδο όσο πιο σύντομα γίνεται».

Συγκλονιστική είναι και η εικόνα του συμπαίκτη του Έρικσεν στην Ίντερ, Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος είναι φανερά αναστατωμένος έχοντας δει και μάθει τι έχει συμβεί με τον Μπονούτσι να προσπαθεί να τον καθησυχάσει.

https://twitter.com/Guillaumemp/status/1415747114139848713?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA