Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκκληση να υπάρχει ασθενοφόρο σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες έκανε η Ηλιούπολη, η οποία εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του παίκτη της, Αλέξανδρου Λάμπι στο ματς με την Ερμιονίδα. Ο Αλέξανδρος Λάμπι, μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα της Ηλιούπολης με την Ερμιονίδα - και ενώ είχε τη μπάλα - κατέρρευσε. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, του έκαναν μαλάξεις, αλλά ο ποδοσφαιριστής «έσβησε» στο χορτάρι. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου Αλκη Καμπανού: Ο 23χρονος κρύφτηκε στον σύνδεσμο μετά την επίθεση

Αλέξανδρος Λάμπι: H ανακοίνωση της Ηλιούπολης για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή

«Η οικογένεια του Γ.Σ Ηλιούπολης εκφράζει την βαθιά της οδύνη για τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου μας ποδοσφαιριστή και φίλου Αλέξανδρου Λάμπι. Ο Αλέξανδρος, εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ήταν ένας ακέραιος χαρακτήρας, που ήταν αγαπητός τόσο μεταξύ των συμπαικτών του όσο και στους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Σύλλογος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου και θα βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της, όποτε και και με όποιον τρόπο χρειαστεί. Η ομάδα και ολόκληρη πόλη θρηνούν την απώλεια ενός παιδιού που ήταν κομμάτι της καρδιάς του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας.

Aλέκο μας, μαζί σου έφυγε και ένα μέρος της ψυχής της ομάδας μας. Καλό ταξίδι!

ΥΓ: Aπαντήσεις σε όσες ανακρίβειες δημοσιεύθηκαν από ορισμένα media θα δοθούν αφού τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξανδρού μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ηλιούπολης, Θέμις Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (3/2), αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για ανάνηψη του παίκτη με απινιδωτή και στην ανάγκη ύπαρξης ασθενοφόρου στα γήπεδα, ανεξάρτητα της κατηγορίας στην οποία ανήκει ο αγώνας. «Στα γήπεδα Α’ και Β’ Εθνικής είναι υποχρεωτικό το ασθενοφόρο, στην Γ’ και στα ερασιτεχνικά δεν έχει εξεταστεί. Πρέπει για να σώσουμε ζωές παιδιών», είπε χαρακτηριστικά και λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Οι συνεχείς διακοπές έχουν επιβαρύνει την υγεία των αθλητών. Πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του ασθενοφόρου και στις μικρές κατηγορίες».

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα για την Γ' Εθνική και πιο συγκεκριμένα, στο 5ο λεπτό, ο Λάμπι πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ και έχασε τις αισθήσεις του. Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, η παρουσία ασθενοφόρου δεν είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Τελικά, το ασθενοφόρο έφτασε 20 λεπτά αργότερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο απινιδωτής άργησε να μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν κλειδωμένος στα αποδυτήρια!

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» χωρίς τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες από ιατρικό τιμ. Οι αξιωματούχοι του ματς ανέφεραν ότι ο παίκτης είχε «ελάχιστο σφυγμό» και χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Ο Αλέξανδρος, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, την οποία κλήθηκε να δώσει μόλις σε ηλικία 21 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA