Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουκρανίας, από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα, έφτασε με την αποψινή (21:45) αναμέτρηση με τη Σκωτία για τα ημιτελικά των μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ να αποκτά ιστορικό χαρακτήρα. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για το συγκεκριμένο παιχνίδι- -εν μέσω πολέμου- και αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του Ολεκσάντρ Ζιντσένκο.

Διαβάστε ακόμη: «Ο κορονοϊός μου άφησε πρόβλημα στους πνεύμονες» - Αποκάλυψη Μέσι που δεν μπορούσε ούτε να τρέξει

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι. Ομως δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα. Οταν άρχισε να μιλά για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του λύγισε. «Κάθε Ουκρανός θέλει ένα πράγμα, να σταματήσει ο πόλεμος» είπε. «Μίλησα με παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, αλλά έχουν ένα όνειρο. Θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος. Έχουμε και ένα άλλο όνειρο. Να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε επίσης ο 25χρονος αθλητής.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Ζιντσένκο λίγες ημέρες πριν κατέκτησε την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με τα χρώματα της Σίτι και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έβγαλε μια σημαία της Ουκρανίας και και την αγκάλιασε σφιχτά. Είναι αξέχαστα συναισθήματα για μένα» θα πει και μιλώντας για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας, θα κάνει λόγο «Για όλους τους Ουκρανούς, που λιμοκτονούν και επιβιώνουν στη χώρα μου εξαιτίας της ρωσικής επιθετικότητας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA