Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες, ενώ νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας αποτελεί τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται την περιοχή εν μέσω της αιματηρής κρίσης.
Διαβάστε ακόμη: Απόβαση Δένδια στη Μέση Ανατολή – Ρόλο «άτυπου διαμεσολαβητή» διεκδικεί η Αθήνα
«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ', Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, διευκρινίζοντας πως στο επίκεντρο της συζήτησής τουw τέθηκαν η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων, αλλά και η διατήρηση του καθεστώτος τους.
Υποδεχόμενος τον Νίκο Δένδια, ο Γκάμπι Ασκενάζι υπογράμμισε πως η επίσκεψή του αυτή υποδηλώνει το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της πρωτοβουλίας της Αθήνας να παίξει ένα ρόλο άτυπης διαμεσολάβησης στην κρίση της Μέσης Ανατολής.
Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει, ακόμη, συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, ενώ θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.
- Πέθανε η «κυρά» Ρηνιώ στα 107: «Ήταν μια σπαθάτη γυναίκα» - Το συγκινητικό αντίο
- Έξαλλη η Τούνη με την απεργία ταξί: «Περπατάω με τα τακουνάκια μου όλο το κέντρο»
- «Δεν είναι ο άντρας που έδειχνε»: Η γυναίκα που πιάστηκε από την kiss cam στους Coldplay αποκαλύπτει
- Μηνύματα σοκ σε ομαδική συνομιλία μετά τη δολοφονία στην Καλαμαριά: «Μακάρι να πεθάνει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.