Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, τηλεφωνική επικοινωνία με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια.

Διαβάστε ακόμη: Άτυπη διαμεσολάβηση αλλά συντονισμένη με τη διεθνή κοινότητα η επίσκεψη Δένδια στη Μέση Ανατολή

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με μήνυμά του στο Twitter.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1394929673038073856?ref_src=twsrc^tfw

Μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σήμερα, επίσης, ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Τwitter το παρακάτω μήνυμα: 

«Δεν ξεχνούμε τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Τιμούμε τη μεγάλη συμβολή των Ποντίων στην ανόρθωση του ελληνικού κράτους μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες, όπως και τη συμμετοχή τους σε όλους τους εθνικούς αγώνες».

https://twitter.com/NikosDendias/status/1394899012428390401?ref_src=twsrc^tfw

Σειρά επαφών

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, ο Νίκος Δένδιας έχει πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους άλλων χωρών. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, καθώς και τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ. Επίσης, είχε συναντηθεί και με τον Παλαιστίνιο πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA