Μενού
  • Α-
  • Α+

Με δύο νέα SMS μεταξύ του ίδιου και του Νίκου Παππά, τα οποία έχουν σαφείς αναφορές στην εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και στην προσπάθεια έκδοσης της εφημερίδας Documento, φέρεται να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Χρήστος Καλογρίτσας, επιμένοντας κατά πληροφορίες πως οργανωτής και συντονιστής όλων των εγχειρημάτων ήταν ο κ. Παππάς και ο ίδιος υπάκουε τυφλά.

Διαβάστε ακόμη: Καλογρίτσας σε Πολάκη: «Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου - Ο ΣΥΡΙΖΑ μου χρωστάει»

Το ένα SMS του μάρτυρα αναφορικά με την εγγυητική επιστολή, που αναμένεται να ανάψει νέες φωτιές, αποτελεί – κατά πληροφορίες - συνέχεια εκείνου στο οποίο ο κ. Καλογρίτσας  φέρεται να ζητούσε από τον Νίκο Παππά οδηγίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση με την πλευρά Χούρι στο Πόρτο Χέλι προκειμένου αυτή να μην καταλήξει «τζίφος». 

Το περιεχόμενο του SMS φέρεται να είναι το εξής: 

Χ. Καλογρίτσας: Μάλλον… Τζίφος!!!

Ν. Παππάς: Δηλαδή; 

Χ. Καλογρίτσας: Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε;

Πάρε τον SAMER να πιέσουν στο ΛΟΝΔΙΝΟ να το στείλουν ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αρτεμίου και Παππάς ίσον ένα

Επιπλέον, ο μάρτυρας φέρεται να έχει μιλήσει για αλλεπάλληλες συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, υποστηρίζοντας κατά πληροφορίες ότι οι δυο τους είχαν στενή σχέση και ήταν «ένα» και αποδίδοντας στον κ. Αρτεμίου ειδικό ρόλο αναζήτησης και άντλησης χρημάτων είτε για το πολυπόθητο κανάλι είτε για την έκδοση εφημερίδας φίλα προσκείμενης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ειπώθηκαν τα εξής: 

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων; 

Χ. Καλογρίτσας: Ήταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κύριος Παππάς. Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά. Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππάς έλεγε 100%. 

Τελικά δεν ευδοκίμησαν τα παραπάνω. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα - πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα . Ήταν ο Νίκος Παππάς και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι.

Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών ...δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ». Με εκβίασαν. Και τελικά είπα «οκ έτσι».

Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε. 

Θ. Πλεύρης: Από άλλο τρόπο να αποτυπώνονται έχετε στοιχεία; Υπάρχει κάτι ενδεικτικό

Χ. Καλογρίτας: Έχω μια γραμματέα 40 χρόνια που όμως τώρα δεν μπορεί. Αποτυπώνονται όμως.

Κι άλλο SMS για το Documento

Το δεύτερο SMS φέρεται να αφορά στην προσπάθεια έκδοσης της φίλα προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδας Documento, στην οποία κατά τον κ. Καλογρίτσα κατευθύνθηκαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ μετά το ναυάγιο του σχεδίου απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

O μάρτυρας έχει υποστηρίξει, κατά πληροφορίες, πως διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο ίδιος έβαλε κατ’ εντολή του Νίκου Παππά αφανώς 2,9 εκατομμύρια ευρώ για τη συγκεκριμένη εφημερίδα, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε - πάντα κατά πληροφορίες – ότι διαφώνησε με τη γραμμή του επειδή ήθελαν να σπιλώσουν μέσω αυτής τις συζύγους του σημερινού Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ εν συνεχεία πιέστηκε να αποχωρήσει από το σχήμα από «σημαίνων πρόσωπο» του Μεγάρου Μαξίμου. 

Το περιεχόμενο του μηνύματος μέσω κινητού φέρεται να έχει ως εξής:

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Σας ζήτησε ο κύριος Παππας να φύγετε από το DOCUMENTO;

Χ. Καλογρίτσας: Nαι. Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Μe ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. 

 

Ν. Παππάς: Τι έγινε με εφημερίδα; 

 

Χ. Καλογρίτσας: «Νίκο μου όλα καλά».

Ν. Παππάς: Περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ»!

Χ. Καλογρίτσας: Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο απαντώ. Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς;

Έχω αποδείξεις ότι δάνεισα 2,9 εκ ευρώ για το Documento

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε πως πριν το DOCUMENTO  υπήρχε σχέδιο για επανέκδοση της εφημερίδας «Πρώτη» που κατείχε παλιότερα ο ίδιος ή έκδοση κάποιας ανάλογης εφημερίδας. Αλλά, εντέλει κατέληξαν στο DOCUMENTO για το οποίο φέρεται να έχει περιγράψει τη διαδικασία που ο ίδιος δάνεισε χρήματα και κατόπιν πιέστηκε για αποχώρηση ως εξής: 

Χ. Καλογρίτσας: Δεν προχώρησε αυτό το εγχείρημα (σ.σ. η πρώτη εφημερίδα).

Τελικά πήγαν σε άλλη λύση.

Μετά μου λέει ο Νίκος «πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα».

Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη.

Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση.

Μου είπαν πως «αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις».

Μπήκα τελικά. Για το DOCUMENTO δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα «απ’ έξω». Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατομμύρια δανεικά. 

 

Χ. Καλογρίτσας: Για το DOCUMENTO υπογράψαμε χαρτιά. Το χρηματοδότησα. Έχω τιμολόγια.

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Έχετε δώσει αφανή χρήματα;

Χ. Καλογρίτσας: Προφανώς δίναμε.

Θ. Πλεύρης: Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κύριος Παππάς ή ο κύριος Βαξεβάνης;

Χ. Καλογρίτσας: ο Παππάς. Για τις χρηματοδοτήσεις. Έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππάς ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς ήταν από πίσω.

Υπάρχουν χαρτιά για αυτά. Από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με διώξανε υπάρχουν έγγραφα.

Ήθελαν κουτσομπολιά για συζύγους Μητσοτάκη - Στουρνάρα

Αίσθηση προκαλούν τα όσα φέρεται να υποστηρίζει ο μάρτυρας, πως «σημαίνων» πρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον πίεζε να δώσει στην εφημερίδα κατεύθυνση σπίλωσης των συζύγων του σημερινού Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δια κουτσομπολιών ανάλογων με εκείνα που δημοσιεύονταν για τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Χ. Καλογρίτσας: Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί ήθελαν  να μπλέξουν τον γιο μου.

Όταν είχα την «Πρώτη» (σ.σ. εφημερίδα) έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου.

Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής.

Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως.  Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε, οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. 

Διαφώνησα  τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα.

«Ήμουν ένα άγραφο sms - email»

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει επιμείνει πως οργανωτής και συντονιστής του σχεδίου απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel και της έκδοσης του Documento ήταν ο Νίκος Παππάς και ο ίδιος «μπροστινός» και πιστός υπηρέτης του, ότι συνάντησε συγκεκριμένους επιχειρηματίες των ΜΜΕ κατ’ εντολή του κ. Παππά.

Ο σχετικός διάλογος που έγινε στην Προανακριτική φέρεται να είναι ο ακόλουθος: 

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Εκτός από Κοντομηνά και Μαρινάκη συναντήσατε κι αλλά πρόσωπα κατ’ εντολή Νίκου Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες... Μου είπε ο Μαρινάκης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα». Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη.

Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρα είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου. 

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

Χ. Καλογρίτσας: Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms - email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππας είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA