Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Χατζηδάκης: Πώς θα λειτουργήσει η ψηφιακή κάρτα εργασίας - Προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες

Θα υπάρξει και μια σχετική ρύθμιση για τις απεργίες, ώστε όταν κάποια κηρύσσεται από το δικαστήριο ως καταχρηστική, να μην εξαγγέλλεται από άλλο σωματείο και να παρακάμπτεται έτσι η απόφαση της Δικαιοσύνη, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

(πηγή: Eurokinissi)
(πηγή: Eurokinissi)

Για τη νέα απεργία που έγινε στο μετρό αλλά και για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1, υπάρχει η πρόβλεψη ότι στις απεργίες που θα γίνονται σε τομείς κοινής ωφέλειας, όπως το Μετρό, η ΔΕΗ κ.ά., θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε ποσοστό 33% έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Επίσης, θα υπάρξει και μια σχετική ρύθμιση για τις απεργίες, ώστε όταν κάποια κηρύσσεται από το δικαστήριο ως καταχρηστική, να μην εξαγγέλλεται από άλλο σωματείο και να παρακάμπτεται έτσι η απόφαση της Δικαιοσύνης. «Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «αλλά και αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μιλώντας για την καινοτομία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτό είναι ένα αίτημα που είχε διατυπώσει η ΓΣΕΕ και ήδη εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα οι τράπεζες. Αρχικά, η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, ώστε να κατοχυρωθεί το ωράριο εργασίας τους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#απεργία #εργαζόμενοι #Κωστής Χατζηδάκης #ωράριο