ΠΟΛΙΤΙΚΗ
01/06/2021 11:29

Προανακριτική: Αποφασίστηκε να εξεταστεί ο Νίκος Παππάς μετά τον σημερινό μάρτυρα

Κατόπιν πρότασης της ΝΔ, η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να εξεταστεί την επόμενη φορά ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, που ερευνάται για τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Προανακριτική: Αποφασίστηκε να εξεταστεί ο Νίκος Παππάς μετά τον σημερινό μάρτυρα
Προανακριτική επιτροπή (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απευθείας στην εξέταση του Νίκου Παππά μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του σημερινού μάρτυρα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, κατόπιν πρόταση του εισηγητή της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Νέα e-mail επιβεβαιώνουν την εμπλοκή CCC στο «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Ο εισηγητής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να κληθεί ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, καθώς όπως είπε η Επιτροπή δεν δύναται να καλεί φυσικά πρόσωπα ως υπόπτους.

Κατά της πρότασης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε πως: Σύμφωνα με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό διερευνάται ότι η εφημερίδα Documento έγινε με εντολή του κ. Παππά από τον Καλογρίτσα και με ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και για το οποίο ο κ. Καλογρίτσας τελικώς κράτησε τα 3 εκατομμύρια, που του επιστράφηκαν από τις τηλεοπτικές άδειες.

Εν συνεχεία ελέγχεται εάν με εντολή του κ. Παππά αποχώρησε ο κ. Καλογρίτσας και εξ ολοκλήρου από την εφημερίδα που εκδίδεται πλέον με ιδιοκτήτη τον κ. Βαξεβάνη και με μεταφορά όλων των στοιχείων σε αυτόν, όπως έχει κατατεθεί.

Μάλιστα ελέγχεται και sms που καταδεικνύει την εμπλοκή του κ. Παππά στην εφημερίδα Documento. Με όλες αυτές τις συνθήκες η Επιτροπή μας δεν δύναται να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ. Βαξεβάνη για αδικήματα που καταγγέλλεται ότι μπορεί να έχει εμπλοκή και είτε ελέγχονται από την Επιτροπή μας είτε θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη για έλεγχο από τον φυσικό δικαστή και η Επιτροπή μας κατά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δε δύναται να εξετάσει ως ύποπτους φυσικά πρόσωπα παρά μόνο τον ελεγχόμενο υπουργό.

Παράλληλα, η ΝΔ ζήτησε να προσκομίσει ο Χρήστος Καλογρίτσας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα που έχει υποστηρίξει πως διαθέτει, πριν από την εξέταση του Νίκου Παππά.

Η απόφαση κλήσης του κ. Παππά πάντως δείχνει ότι οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής βαίνουν προς το τέλος τους και πιθανότατα μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες σύνταξης πορίσματος και απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ