Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου στη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel», καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Με non paper το ΚΙΝΑΛ βλέπει πίσω από τον επίμαχο διαγωνισμό άλλη μία προσπάθεια ελέγχου των «αρμών της εξουσίας» εκ μέρους της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον κ. Παππά.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Αποφασίστηκε να εξεταστεί ο Νίκος Παππάς μετά τον σημερινό μάρτυρα

«Έχει αποδειχθεί ότι ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενώ ήταν ο κατ' εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο, «πατρόναρε» και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το «στήσιμο» του διαγωνισμού. Μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα το ΚΙΝΑΛ βάλλει κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το κλείσιμο του καταλόγου μαρτύρων προς εξέταση στην Επιτροπή όσο και για το γεγονός ότι η Επιτροπή αρκείται στην επιλογή του κ. Παππά να μην εμφανιστεί ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά να αποστείλει τις θέσεις του με έγγραφο υπόμνημα.

«Το Κίνημα Αλλαγής αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις. Ζητεί να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής. Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν, και κυρίως ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, οφείλουν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν. Άλλως γεννώνται εύλογα ερωτηματικά. Εμείς, από την πλευρά μας, θα επιμείνουμε να έρθουν όλα στο φως», επισημαίνεται στο non paper του κόμματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA