Μενού
  • Α-
  • Α+

Με «δηλητηριώδη» τρόπο σχολιάζουν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, την απόφαση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή έγγραφο υπόμνημα αντί να εμφανιστεί προς εξέταση δια ζώσης, ερμηνεύοντας τη στάση του ως επιχείρηση αποφυγής απαντήσεων στις επώνυμες καταγγελίες μαρτύρων για «παρακρατικές ενέργειες» του ίδιου ως αρμόδιου υπουργού για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με στόχο τη «σύσταση ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης».

Διαβάστε ακόμη: Κίνημα Αλλαγής για Προανακριτική: Ιθύνων νους των μεθοδεύσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο Νίκος Παππάς

Πηγές της ΝΔ κατηγορούν τον κ. Παππά ότι «το βάζει στα πόδια» και λειτουργεί με τη μέθοδο του «στρίβειν δια του υπομνήματος», επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό «σε όσα γράφουν τα sms που αντάλλασε με τον κ. Καλογρίτσα» και να αντιμετωπίσει το «πόρισμα- κόλαφο» της Τράπεζας της Ελλάδος αναφορικά με τα 3 εκατομμύρια ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν ως εγγυητική για τη συμμετοχή της εταιρίας του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό με στόχο κατά τον πατέρα του Χρήστο Καλογρίτσα την απόκτηση του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Αναλυτικά η ανακοίνωση πηγών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο κ. Παππάς γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να απαντήσει διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε όσα γράφει στα SMS που αντάλλασσε με τον κ. Καλογρίτσα επιλέγει την τακτική του "στρίβειν δια του υπομνήματος". Το βάζει στα πόδια προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις για τις ενέργειές του και μετά το πόρισμα - κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδος, που καταρρίπτει σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του, περί ελέγχου και έγκρισης από την ΤτΕ της προέλευσης των τριών εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά την έκθεση - βόμβα που αποκαλύπτει ότι η μεταβίβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ στον Καλογρίτσα από τους Άραβες έγινε βάσει ενός συμφωνητικού για εκτέλεση έργου το οποίο, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πολλαπλασιάζοντας τις ενδείξεις περί εικονικότητας της σύμβασης, ο «πρωταγωνιστής» εκείνης της περιόδου, επέλεξε τη φυγή.

Μη αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά "πυροτεχνήματα" και βαρύγδουπες δηλώσεις.

Γυρίζει την πλάτη στην αναζήτηση της αλήθειας και επιλέγει τον μονόλογο μέσω υπομνήματος. Τα στοιχεία όμως που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής και οι επώνυμες καταγγελίες για τις παρακρατικές ενέργειες προκειμένου να στηθεί ένας μηχανισμός προπαγάνδας απαιτούν σαφείς απαντήσεις. Ο κ. Παππάς ας πάψει να κρύβεται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA